ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτή είναι η ιστορία της υποψήφιας κληρονόμου του Πρινς

Αυτή είναι η ιστορία της υποψήφιας κληρονόμου του Πρινς
REUTERS

Στον πλησιέστερο εν ζωή συγγενή του, δηλαδή την αδερφή του, την Τίκα Νέλσον θα περιέλθει η περιουσία του Πρινς σε περίπτωση που δεν έχει συντάξει διαθήκη.

Αυτό αναφέρει η νομοθεσία της Μινεσότα, αν και ακόμα δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό εάν ο Πρινς είχε τελικά συντάξει διαθήκη.

Ειδικοί ωστόσο εκτιμούν ότι εάν είχε αποφασίσει να δωρίσει περιουσία σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, ο κληρονόμος θα έπρεπε να καταβάλλει ένα τεράστιο ποσό στις φορολογικές αρχές ως φόρο κληρονομιάς.

Η Νέλσον είναι η κατά δυο χρόνια μικρότερη αδελφή του. "Στην αρχή, ο αδελφός μου έπαιζε πιάνο και εγώ τραγουδούσα, γιατί αυτό έκανε η μητέρα με τον πατέρα μας", είχε πει το 2008 στο City Pages.

Τα δυο παιδιά μεγάλωσαν μαζί διαμορφώνοντας παράλληλα κοινές μουσικές πορείες στα πρώτα τους βήματα καθώς σε ηλικία 10 ετών η μικρή Νέλσον έγραψε την πρώτη της μελωδία.

Όταν ο 18χρονος Πρινς υπέγραψε την πρώτη του συμφωνία - ρεκόρ, η αδελφή του είχε ήδη μπλεξίματα με ναρκωτικά έχοντας φύγει από το σπίτι της και διατρανώνοντας την πρόθεσή της να χαράξει ατομική πορεία. Ακόμα και έτσι όμως, εξέφραζε τον αμέριστο σεβασμό της για τον αδελφό της.

"Ο αδελφός μου είναι κάποιος που αγαπώ και σέβομαι πολύ, αλλά μπορεί να υπάρξει μόνο ένας Πρινς", έλεγε.

Η περιουσία που άφησε πίσω του υπολογίζεται σε πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια ενώ εκτός της μουσικής του, που αποτελεί το κύριο κομμάτι της περιουσίας, ο Πρινς είχε στην κατοχή του και το Paisley Park στη Μινεσότα, μια τεράστια έπαυλη όπου ηχογραφούσε τα τραγούδια του και διοργάνωνε πάρτι, το οποίο αξίζει εκατομμύρια, σύμφωνα με τους LA Times.

Εκτός από αξία του οικοδομήματος, στην έπαυλη υπάρχουν και πάρα πολλά αντικείμενα, η αξία των οποίων αναμένεται να εκτιναχθεί μετά το θάνατο του Αμερικανού ποπ σταρ. Επίσης, το όνομα και η εικόνα του θα προσφέρουν σημαντικό εισόδημα, με την παραχώρηση των σχετικών αδειών, σύμφωνα με ειδικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ