ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κορμοί & Σώματα: Η νέα καλλιτεχνική πρόταση της Εύας Νικολακάκη στην Art Place gallery

Κορμοί & Σώματα: Η νέα καλλιτεχνική πρόταση της Εύας Νικολακάκη στην Art Place gallery

Ο Κυριάκος Πεταλίδης και η Art Place gallery, παρουσιάζουν την νέα καλλιτεχνική πρόταση της Εύας Νικολακάκη, στην έκθεση με τίτλο: Κορμοί & Σώματα.

Ανθρώπινα κορμιά, που αποπνέουν ρεαλιστικό αέρα, προσφέρουν ένα ζεστό άγγιγμα αισθήσεων απουσιάζοντας κάθε πρόθεση πρόκλησης, από τον χρωστήρα της δημιουργού. Κορμοί δέντρων, απογυμνωμένοι, ερωτοτροπούν μέσα από τους ιριδισμούς του φυσικού τους χώρου, κάνοντας ζωηρά παιγνίδια με το φυσικό τους περιβάλλον.

Αναζήτηση ίσως της τρίτης διάστασης, με χρώματα λαδιού και πάστες δουλεμένα με πινέλα και σπάτουλες πάνω στον καμβά, δείνουν απλόχερα ακόμη και στον μη εκπαιδευμένο φιλότεχνο, ερεθίσματα και εικόνες μιας διαφορετικής πραγματικότητας.

Σε μια περίοδο που όλα γύρω κινούνται σε φόντο γκρίζο έρχεται η Εύα Νικολακάκη με τις συγκεκριμένες εικαστικές της προτάσεις, να δώσει μηνύματα ζωής –εντέχνως- θέτοντας τον θεατή σε μία διαλογιστική διαδικασία.

Παράλληλα η Δέσποινα Νικολακάκη, εμπνεόμενη από την εικαστική πρόταση της αδελφής της, δημιούργησε την δική της ποιητική συλλογή. Πρόκειται για μία αυστηρά περιορισμένη έκδοση, σε αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τις δύο δημιουργούς αντίτυπα, των εκδόσεων ΔΙΑΝΟΙΑ που θα παρουσιάζονται ταυτόχρονα, με τον χρωστήρα και την πέννα, της Εύας & της Δέσποινας Νικολακάκη.

Info

Εύα Νικολακάκη, «Κορμοί και Σώματα»

Art Place gallery, Σκουφά 27, Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης: 11 Φεβρουαρίου έως 12 Μαρτίου 2021

Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 11:00 – 15:00

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 20:00

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή σας στους χώρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ