ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» και άλλα δύο κλασικά θεατρικά έργα στις «Παραβάσεις» του ΚΠΙΣΝ

«Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» και άλλα δύο κλασικά θεατρικά έργα στις «Παραβάσεις» του ΚΠΙΣΝ
Η Γεωργία Μαυραγάνη θα σκηνοθετήσει το αριστούργημα του Ευγένιου Ο' Νηλ

Οι «Παραβάσεις», το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, επιστρέφουν στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για πέμπτη χρονιά.

Τρεις σκηνοθέτριες της νέας γενιάς καταπιάνονται με τρία θεατρικά κείμενα-σταθμούς που θέτουν στο επίκεντρο τη μητρότητα και τη συναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου, όπως αυτή άρρηκτα συνδέεται με την πρωταρχική εμπειρία.

Η πρεμιέρα θα γίνει το Φεβρουάριο με το αριστούργημα του Ευγένιου Ο' Νηλ «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» (Μέρος Α' -Ο Γυρισμός) σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη. Ακολουθούν ο «Πατέρας» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη και η «Άλκηστις» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου.

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στις 17.00, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, παρουσιάζεται το πρώτο μέρος -«Ο Γυρισμός»- από το αριστούργημα του Ευγένιου Ο' Νηλ, «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» στη σημαντική μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ και σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη. Οκτώ ηθοποιοί και ένας μουσικός θα ξετυλίξουν την ιστορία της οικίας των Μάννον. Με τη χρήση μικροφώνων, ήχων και την ανάδειξη των υπέροχων σκηνικών οδηγιών του Ο' Νηλ, αυτός ο οκταμελής «Χορός» θα αφηγηθεί -και σε στιγμές θα αναπαραστήσει- τον αιχμηρό λόγο του Αμερικανού συγγραφέα, σαν μια ιστορία γνωστή από τα παλιά.

Ερμηνεύουν: Νίκος Γιαλελής, Θανάσης Δόβρης, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Ράνια Κελαϊδίτη, Μαρίνα Παπούλια, Ελίνα Ρίζου, Κωνσταντίνος Σιώζος, Ρούλα Τζήμου. Μουσική: Χάρης Νείλας.

Οι «Παραβάσεις» πραγματοποιούνται και φέτος χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Εισιτήρια: 10 ευρώ (γενική είσοδος), 5 ευρώ (μειωμένο).

Η παράσταση πραγματοποιείται με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Ticket Services ή τηλεφωνικά στο 210 7234567.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ