ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τέλος σε μάσκες, εμβόλια και περιορισμούς βάζουν τα δύο μεγάλα μουσικά φεστιβάλ της Καλιφόρνια

ΗΠΑ: Τέλος σε μάσκες, εμβόλια και περιορισμούς βάζουν τα δύο μεγάλα μουσικά φεστιβάλ της Καλιφόρνια
Τα δύο μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Καλιφόρνια, το Coachella (φωτό) και το Stagecoach είχαν ακυρωθεί δύο φορές κατά την τελευταία διετία εξαιτίας της πανδημίας. AP Photo / Amy Harris

Τη στιγμή που οι δημοτικές αρχές σε ολόκληρη τη χώρα έχουν ξεκινήσει να χαλαρώνουν τα μέτρα έναντι του κορωνοϊού, δύο από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τις απαιτήσεις τους για μάσκες και εμβολιασμένους θεατές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNNi, για τα δύο υπαίθρια μουσικά φεστιβάλ δεν θα απαιτείται ούτε τήρηση των μέτρων προστασίας αλλά ούτε και βεβαίωση τεστ Covid-19.

«Καθώς προετοιμαζόμαστε να περάσουμε ένα εκπληκτικό σαββατοκύριακο όλοι μαζί, ανακοινώνουμε ότι, εναρμονιζόμενοι με τις οδηγίες των τοπικών Αρχών, δεν θα απαιτούνται ούτε εμβολιασμοί ούτε τεστ αλλά ούτε και μάσκες στο φεστιβάλ Stagecoach 2022», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ μέσω twitter την Τρίτη.

Την ίδια στιγμή και το φεστιβάλ Coachella κοινοποίησε νέες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του για τα μέτρα προστασίας που θα ισχύουν στο εξής.

Τα δύο μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Καλιφόρνια είχαν ακυρωθεί δύο φορές κατά την τελευταία διετία εξαιτίας της πανδημίας.

Το Stagecoach είναι ένα φεστιβάλ country μουσικής που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Ίντιο της Καλιφόρνια.

Φέτος πραγματοποιείται από τις 29 Απριλίου έως την 1η Μαΐου.

Αντίστοιχα, το φεστιβάλ της Coachella θα λάβει χώρα σε δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα: Από τις 15 έως τις 17 Απριλίου και από τις 22 έως τις 24 Απριλίου. Μάλιστα, στη φετινή μουσική γιορτή θα συμμετάσχουν γνωστοί καλλιτέχνες όπως η Billie Eilish, ο Harry Styles.

Coachella and Stagecoach festivals drop vaccination requirements, by Lisa France CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ