ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: Εγκαινιάζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Σημειωματάρια Τέχνης»

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: Εγκαινιάζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Σημειωματάρια Τέχνης»

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος εγκαινιάζει τον νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλο «Σημειωματάρια Τέχνης» ο οποίος περιλαμβάνει δράσεις εμπνευσμένες από τη σύγχρονη βιβλιογραφία στον τομέα των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν τα αισθητικά τους κριτήρια και να αναπτύξουν δεξιότητες και συναισθήματα παίρνοντας μέρος σε δράσεις που θα υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δημιουργώντας έτσι τα δικά τους Σημειωματάρια Τέχνης.

Ο κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Σημειωματάρια Τέχνης» ξεκινά τον Μάρτιο του 2022 και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Αποτελείται συνολικά από 11 εργαστήρια τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δράσεις δημιουργικής γραφής, εικαστικών, μουσικής, θεάτρου, κινηματογράφου, κόμικς, φωτογραφίας και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 16 ετών. Στόχος των εργαστηρίων είναι να μυηθούν τα παιδιά σε κάθε μορφής τέχνη και να συνδεθούν με την προώθηση της φιλαναγνωσίας μέσα από δημιουργικές δράσεις σε κάθε βιβλιοθήκη της χώρας.

Ο συντονισμός των δράσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιείται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Πληροφορίες: https://network.nlg.gr/

network@nlg.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ