ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Francesca Bellenis, Live to Love: Η Ελληνοϊταλίδα ιέρεια της soul στο Μέγαρο Μουσικής

Francesca Bellenis, Live to Love: Η Ελληνοϊταλίδα ιέρεια της soul στο Μέγαρο Μουσικής

Η τραγουδίστρια Francesca Bellenis, έρχεται για δύο ξεχωριστές μουσικές παράστασεις με τίτλο «Live to Love», στην Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευη 1η Απριλίου 2022 στις 20:00 και η δεύτερη την Παρασκευη 29 Απριλίου, την ίδια ώρα.

Με μια πλούσια μουσική διαδρομή στο ενεργητικό της, η Francesca Bellenis, ερμηνεύει δικά της τραγούδια αλλά και ποπ και R&B επιτυχίες.

Πρόκειται για γνωστά τραγούδια, σε αγγλικούς, ιταλικούς, ισπανικούς, γαλλικούς και ελληνικούς στίχους, που μας ανασυστήνονται με νέο ήχο, σε απροσδόκητες ενορχηστρώσεις και διαφορετικά ηχοχρωματικά τοπία, προσκαλώντας μας σε νέες ακροάσεις.

Μέσα από την σκηνοθετική ματιά του Ηλία Μαλανδρή, τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και τη μοναδική εμπειρία 3D Visual Art του Νίκου Βεντουράτου, δίνεται μια νέα πνοή στις μουσικές αυτές παραστάσεις και ένα ιδιαίτερο εικαστικό αποτέλεσμα.

Συντελεστές

Μουσική Διεύθυνση - Ενορχηστρώσεις: Χρήστος Μαραγκουδάκης

Μουσικός παραγωγός: Pino Toma

Σκηνοθεσία: Ηλίας Μαλανδρής

Παίζουν οι μουσικοί:

Mπάσο: Χρήστος Μαραγκουδάκης

Κιθάρα: Bledi Telha

Special Guest: Nikolas Bravos (πιάνο)

Φωτισμοί: Αzaad Χαραλάμπους

Ηχολήπτης: Νίκος Καραπιπέρης

Stage decorator: Ιβάν Παύλου

Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και 3D Visual Art: Νίκος Βεντουράτος

Οργάνωση παραγωγής: Τέχνης Πολιτεία

Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

Francesca Bellenis

Η Francesca Bellenis γεννήθηκε στη Ρώμη από Ελληνίδα μητέρα και Ιταλό πατέρα. Το πάθος της για τη μουσική την οδήγησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου γνώρισε τον Riccardo Cocciante. Μαζί έδωσαν πολλές συναυλίες σε μεγάλα θέατρα στο Μαϊάμι, το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Ντιτρόιτ και το Λας Βέγκας, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στη φημισμένη Σχολή Strasberg στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Τραγούδησε με χορωδίες μουσικής γκόσπελ στα πλαίσια συνεργασίας τους με τον Μάικλ Τζάκσον, και συνέπραξε με σπουδαίους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι: Andrè Crouch, Quincy Jones, Morris White, Beppe Cantarelli, Riccardo Cocciante, Claudio Simonetti.

Έχει επίσης συμπράξει με το συγκρότημα Earth Wind and Fire, καθώς και με τους Larry Ferguson, Loris Holland, Lee Curreri, Ike Turner και πολλούς άλλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ