ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας: Δωρεάν περιηγήσεις για όλη την οικογένεια

Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας: Δωρεάν περιηγήσεις για όλη την οικογένεια

Tη δυνατότητα δωρεάν περιήγησης στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας από εκπρόσωπο του Μουσείου στους χώρους του με την αγορά ενός οικογενειακού εισιτηρίου από Παρασκευή έως και Κυριακή και για όλο τον Απρίλιο, ανακοίνωσε το Ολυμπιακό Μουσείο, μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων και φορέας Ολυμπιακής παιδείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Lamda Development και του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας, όλες οι οικογένειες που επισκέπτονται το μουσείο, θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μια αξέχαστη εμπειρία βλέποντας να ξεδιπλώνονται μπροστά τους, μέσα από την αφήγηση του εκπροσώπου, η ιστορία και η πορεία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι τις σημερινές διοργανώσεις.

Επιπροσθέτως μέσα από αυτή τη διαδραστική περιήγηση θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις, αλλά και να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για τον ρόλο της χώρας μας στο κίνημα του Ολυμπισμού καθώς και να κατανοήσουν καλύτερα τη φιλοσοφία του Ολυμπισμού και τις αξίες που προάγει.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο ευρύ εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου, που από την έναρξη λειτουργίας του έχει οργανώσει και συνεχίζει να σχεδιάζει δράσεις που φέρνουν σε επαφή ανθρώπους κάθε ηλικίας με τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, προάγοντας την άρρηκτη σχέση μεταξύ αθλητισμού, πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν το εισιτήριό τους είτε online στο https://athensolympicmuseum.org/ επωφελούμενοι έκπτωση 10%, είτε στα ταμεία του μουσείου.

Φορέας λειτουργίας του μουσείου είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του Ολυμπιακού Μουσείου ήταν μια πρωτοβουλία της Lamda Development. Το μουσείο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων.

Στόχος του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας είναι να κοινωνήσει τις αξίες του Ολυμπισμού, να αποδώσει φόρο τιμής στους φορείς και τους αθλητές, να εμπνεύσει, να αναδείξει τη συνέχεια της Ολυμπιακής Ιστορίας και τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας σε αυτήν. Όραμά του είναι μέσα από τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές του δράσεις να αποτελεί μια εστία Ολυμπιακής Εκπαίδευσης και ανάδειξης της άρρηκτης σχέσης μεταξύ πολιτισμού και αθλητισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ