«Στο Θρόνο του Ξέρξη»: Ακόμη μια ελληνική ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών
H νέα μικρού μήκους ταινία της Εύης Καλογηροπούλου, «Στο Θρόνο του Ξέρξη», θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών.
Ένας δυστοπικός χώρος εργασίας στο ναυπηγείο Περάματος. Η απαγόρευση της σωματικής επαφής έχει μετατρέψει την ανθρώπινη αλληλεπίδραση σε μια σειρά από εξωκοσμικές προσομοιώσεις. Η καταστολή της αφής έχει αποξενώσει την επικοινωνία των εργαζομένων μεταμορφώνοντας το ναυπηγείο σε ένα τοπίο αποξένωσης.
Σύμφωνα με το μύθο, ο Πέρσης βασιλιάς Ξέρξης παρακολούθησε τη συντριπτική ήττα του στόλου του από τον θρόνο του στις βραχώδεις κορυφές του όρους Αιγάλεω, στο σημερινό Πέραμα.
Αυτή είναι η υπόθεση της νέας ταινίας μικρού μήκους της Εύης Καλογηροπούλου, που το 2020 συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό των ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Καννών με το «Motorway '65».
Η ταινία «Στο Θρόνο του Ξέρξη», σε σενάριο του Γιώργου Τελτζίδη, είναι μια παραγωγή της Αμάντας Λιβανού της Neda Films.
Στην ταινία παίζουν ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Άντζελα Μπρούσκου, η Μυρτώ Κοντονή, η Ξένια Ντάνια, ο Λορέντζο Σαρζάν, ο Κέβιν Ζανς Ανσόνγκ, ο Τζόρνταν Τζενιντογκάν και ο Βασίλης Κουτσογιάννης
Οφειλέτες και servicers: Ποιες είναι οι 16 νέες παρεμβάσεις για μεγαλύτερη προστασία και διαφάνεια
03:00
Ρύθμιση 120 δόσεων με ελάχιστη δόση 30 ευρώ: Ποιοι και τι κερδίζουν, ποιες οφειλές εντάσσονται
02:00
Δακτύλιο: Πώς θα βγάλετε την κάρτα - Αντίστροφη μέτρηση για το σήμα του 2026
01:00
Από 1η Νοεμβρίου νέοι κανόνες στις προσλήψεις: Υποχρεωτική η αναγραφή του μισθού στις αγγελίες
00:30