ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιγαντιαίο γλυπτό από 350 δέντρα θα στηθεί στον περίβολο του Μπάκιγχαμ

Γιγαντιαίο γλυπτό από 350 δέντρα θα στηθεί στον περίβολο του Μπάκιγχαμ
PicturePlane for Heatherwick Studio

Με αφορμή τα 70 χρόνια της Ελισάβετ Β' στο θρόνο της Βρετανίας, που θα γιορταστούν τον Ιούνιο, ένα γιγαντιαίο γλυπτό θα στηθεί έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το έργο θα έχει ύψος περίπου 23 μέτρα και θα περιλαμβάνει 350 δέντρα γηγενή στη Βρετανία, τα οποία θα ενώνονται μεταξύ τους με έναν μεταλικό σκελετό.

Θα συμβολίζει τη μεγάλη εκστρατεία δενδροφύτευσης που έγινε από τον οκτώβριο του 2021 ως το Μάρτιο του 2022 με σύνθημα «φύτεψε ένα δέντρο για το ιωβηλαίο». Οι Βρετανοί φύτεψαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο δέντρα σ' αυτό το διάστημα.

Ο Τόμας Χέδεργουικ, ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Heatherwick Studio, το οποίο ανέλαβε το πρότζεκτ, είπε ότι το δέντρο των δέντρων, όπως ονομάζεται το έργο, δημιουργήθηκε από δέντρα που ήλθαν από κάθε γωνιά της χώρας, στο πλαίσιο της εκστρατείας που άλλαξε το πρόσωπο της Βρετανίας».

Το γραφείο έχει αναλάβει στο παρελθόν πολλά πρότζεκτ τόσο στη Βρετανία όσο και παγκοσμίως και πέρυσι στη Σαγκάη δημιούργησε το εμπορικό κέντρο των «χιλίων δέντρων», το οποίο πράγματι έχει 1000 δέντρα φυτεμένα στην οροφή του.

Τον Οκτώβριο, όταν τελειώσουν οι εορτασμοί, τα δέντρα θα μοιραστούν σε κοινότητες και τοπικούς οργανισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ