ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περπατάμε στον Εθνικό Κήπο μαζί με τον Νίκο Ερηνάκη για μια διαφορετική συζήτηση για τη φιλοσοφία

Περπατάμε στον Εθνικό Κήπο μαζί με τον Νίκο Ερηνάκη για μια διαφορετική συζήτηση για τη φιλοσοφία
Η δράση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και ώρα 17:30-19:30 στον Εθνικό Κήπο INTIME

Όλοι και όλες περνάμε καθημερινά από τον Εθνικό Κήπο,  αυτό το πράσινο στολίδι στην «καρδιά» της Αθήνας, έναν από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου στην τσιμεντένια πρωτεύουσα. Αλλά τι πραγματικά γνωρίζουμε για το χώρο;

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής μας προσκαλεί να δώσουμε το παρόν σε μια διαφορετική ξενάγηση στον Εθνικό Κήπο, με καλεσμένο τον Δρ. Νίκο Ερηνάκη, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Παν/μίων του Λονδίνου και της Οξφόρδης, και Διδάσκων Φιλοσοφίας, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με τον οποίο οι περευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για το πώς η φιλοσοφία και η τέχνη μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση της κλιματικής αλλαγής γύρω μας.

Η κα. Κατερίνα Σταμίδη, Μουσειοπαιδαγωγός, Ξεναγός, κάνει μία ξενάγηση στην άγνωστη ιστορία του πιο γνωστού κήπου της Ελλάδας, ενώ ο κ. Γιώργος Δικαίος, Ερευνητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), και Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), θα κάνει την εισαγωγή στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και ώρα 17:30-19:30 στον Εθνικό Κήπο (Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 1, 105 57, Αθήνα), ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι την Κυριακή 29 Μαϊου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας και αποτελεί επίσημη εκδήλωση εταίρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα είναι μια ετήσια ευκαιρία για συζήτηση της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής με φορείς χάραξης πολιτικής, κορυφαίους περιβαλλοντολόγους και ενδιαφερόμενους φορείς από την Ευρώπη και όχι μόνο. Η φετινή εβδομάδα εστιάζει στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία - τη στρατηγική βιώσιμης και μετασχηματιστικής ανάπτυξης της ΕΕ για μια Ευρώπη αποδοτική ως προς τους πόρους και κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

Για εγγραφές, πληροφορίες ή/και απορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα. Τζίνα Αποστολάκη, στο τηλέφωνο: 210 7257110 ή στο e-mail: europe.direct@eliamep.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ