ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Μουσείο της Ακρόπολης Κούπερ, Γουίλσον, Τσάιλντ και Ρουβάς πριν τη συναυλία στο Ηρώδειο

Στο Μουσείο της Ακρόπολης Κούπερ, Γουίλσον, Τσάιλντ και Ρουβάς πριν τη συναυλία στο Ηρώδειο
Desmond Child, Alice Cooper, Rita Wilson, The Rasmus, Kip Winger, Chris Willis, Andreas Carlsson, Tabitha Fair, Φοίβο, Σάκης Ρουβάς και Γιώργος Λεμπέσης ανάμεσα στις Καρυάτιδες STUDIO PANOULIS

Λίγο πριν την συναυλία του στο Ηρώδειο το βράδυ της Δευτέρας, ο Desmond Child και οι διάσημοι καλεσμένοι του βρέθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

O Άλις Κούπερ με την σύζυγό του, η Ρίτα Γουίλσον με χρυσή τουαλέτα χωρίς τον Τομ Χανκς, ο Ντέσμοντ Τσάιλντ με τους γιους του, οι The Rasmus, ο Kip Winger, ο Chris Willis, ο Andreas Carlsson, η Tabitha Fair, ο Φοίβος, ο Σάκης Ρουβάς και ο Γιώργος Λεμπέσης ξεναγήθηκαν από τον γενικό διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη, στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.

Οι καλλιτέχνες βρίσκονται στην Αθήνα, καθώς θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς στην αποψινή συναυλία «DESMOND CHILD ROCKS THE PARTHENON», στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, για την υποστήριξη του #ReuniteParthenon, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Ο σπουδαίος συνθέτης και παραγωγός Desmond Child ήρθε στην Ελλάδα και ένωσε τις δυνάμεις του με πασίγνωστα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, σε μία μοναδική συναυλία-αφιέρωμα στον ελληνικό πολιτισμό.

Η αγάπη του για τη μουσική και την Ελλάδα γέννησε την ιδέα της συναυλίας, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με σκοπό την ανάδειξη του αιτήματος για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων της συναυλίες θα δοθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

O Desmond Child στο CNN Greece

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN Greece ο Desmond Child, μεταξύ άλλων, μοιράστηκε τον ισχυρό δεσμό του με την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Ο βραβευμένος με Grammy Αμερικανός συνθέτης και παραγωγός, Desmond Child, που αριθμεί πάνω από 80 επιτυχίες στην κατηγορία Top 40 του αμερικανικού Billboard, όπως τα: Livin’ On A Prayer, You Give Love A Bad Name,
I Was Made For Lovin' You, I Hate Myself for Loving You, Poison, Livin’ La Vida Loca, Kings and Queens, κ.ά, αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Αθήνα για τη μοναδική συναυλία του στο Ηρώδειο, «Desmond Child Rocks The Parthenon», παρέα με θρύλους της παγκόσμιας σκηνής, όπως ο Άλις Κούπερ, η Μπόνι Τάιλερ, η Ρίτα Γουίλσον, κ.ά.

H συναυλία της 27ης Ιουνίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συνθέτη, είναι ένα αφιέρωμα στον ελληνικό πολιτισμό με σκοπό όχι μόνο να στρέψει τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας στην Ελλάδα, τους ανθρώπους της, αλλά το κυριότερο, να αποτίνει φόρο τιμής και να δηλώσει την υποστήριξή της στη διαρκή παγκόσμια εκστρατεία για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα δοθεί στο Μουσείου της Ακρόπολης.

Ο βραβευμένος με Grammy, δημιουργός των παγκόσμιων επιτυχιών λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Ηρωδείου και προτού επισκεφτεί και φέτος την αγαπημένη του Φολέγανδρο, μίλησε στο CNN Greece για τη σχέση του με την Ελλάδα που μετράει αρκετά χρόνια, την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, τη γνωριμία του με τον Σάκη Ρουβά και τη σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας του. Ακόμα, αποκάλυψε για ποιον καλλιτέχνη θέλει να γράψει τραγούδι αλλά και το πώς θα τιμήσει την ελληνική σημαία στο Ηρώδειο.

Είναι γνωστό ότι υποστηρίζει την προσπάθεια για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και ερωτηθείς σχετικά δήλωσε: «Έρχομαι κάθε χρόνο στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια. Πρώτη φορά ήρθα πριν 20 χρόνια και πάντα με τους Έλληνες φίλους μου συζητάμε για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Είναι τόσο σημαντικό και τόσο δίκαιο να γίνει και χαίρομαι που έμαθα ότι έχουν εκκινήσει κάποιες επίσημες συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, την ελληνική και τη βρετανική. Κάτι κινείται και ολόκληρος ο πλανήτης αφουγκράζεται, έτσι είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ενώσουμε και τη δική μας φωνή σε αυτή την προσπάθεια και θα τη στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, ώστε να συμβεί αυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ