ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Τιμώμενοι φορείς του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

Οι Τιμώμενοι φορείς του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου, Πέρα από τα Σύνορα για 7η χρονιά συνεχίζει τη συνεργασία του με σημαντικούς φορείς οι οποίοι συνεισφέρουν στην πρόοδο και τη διάδοση του ντοκιμαντέρ αλλά και του πολιτισμού ανά τον κόσμο.

Η 7η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 21-28 Αυγούστου 2022, έχει τεθεί ακόμα μια χρονιά υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το Τιμώμενο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα φέτος θα είναι το Ινστιτούτο Porter for Poetics & Semiotics, του Πανεπιστήμιου του Τελ Αβίβ. Μεταξύ των τιμώμενων Ιδρυμάτων, τα προηγούμενα χρόνια, υπήρξαν τα Πανεπιστήμια του Λονδίνου, της Κωνσταντινούπολης, του Γιόρκ, της Θεσσαλονίκης, Iνστιτούτο Ντοκιμαντέρ (Πράγας) κ.ά.

Παράλληλα, το Τηλεοπτικό Δημόσιο Κανάλι Ντοκιμαντέρ της Γερμανίας PHOENIX θα είναι για φέτος το Τιμώμενο Μέσο Ενημέρωσης. Στο παρελθόν έχουν τιμηθεί από το Φεστιβάλ τηλεοπτικά δίκτυα όπως το BBC, το RAI, η ΕΡΤ, η Ecrans des Mondes,ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων κ.ά.

Καστελλόριζο- Εκεί που το ντοκιμαντέρ συναντά την Ιστορία και τον Πολιτισμό

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου Πέρα από τα Σύνορα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στην άκρη του Αιγαίου, στο ειδυλλιακό Καστελλόριζο, ένα νησί απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και τεράστιας ιστορικής κληρονομιάς.

Στόχος αυτού του ξεχωριστού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ είναι να τιμήσει αξιόλογα δείγματα της κινηματογραφικής τέχνης και αφήγησης, τα οποία πραγματεύονται γεγονότα, ζητήματα και πρόσωπα που έχουν επηρεάσει τις χώρες, τους λαούς και τους πολιτισμούς του κόσμου και να προσφέρει στο ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές κοινό μια επιλογή από ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) με θεματικούς άξονες την Ιστορία και την Κοινωνία.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Πρoέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η διοργάνωση ανήκει στο Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), σε συνεργασία με την Ecrans des Mondes (Παρίσι), την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και έχει την υποστήριξη ή/και χορηγία του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου Μεγίστης, της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα, του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας, του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ.

Δείτε το διαφημιστικό σποτ του 6ου «Πέρα από τα Σύνορα» 2021 στο https://www.youtube.com/watch?v=hhNX8yzMs18 και ένα σύντομο φιλμ με στιγμιότυπα από την περσινή διοργάνωση στο https://youtu.be/ZWDvx-7VMEE

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.beyondborders.gr ή να επικοινωνήστε με το Φεστιβάλ στη διεύθυνση info@beyondborders.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ