ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Αθηνών: Οι παραστάσεις στο Ηρώδειο που διεκδικούν την προσοχή μας

Φεστιβάλ Αθηνών: Οι παραστάσεις στο Ηρώδειο που διεκδικούν την προσοχή μας
Soler y Rovirosa Aida 1876 Wikipedia

Με το λιμπρέτο της Αΐντα του Βέρντι θα ανοίξει την αυλαία του το πρόγραμμα στο Ηρώδειο από την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 10, 11, 12 και 15 Ιουνίου καθώς έγινε σαφές ότι η κλασική και έντεχνη μουσική θα έχουν την τιμητική τους στο φετινό πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ με την όπερα, τις θεατρικές παραστάσεις και τον χορό να συμπληρώνουν την ατζέντα του πολιτισμού για το καλοκαίρι 2016.

Αναλυτικά, αυτό το καλοκαίρι στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού θα παρουσιαστούν:

- Όπερα Αΐντα του Βέρντι από την Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Μ. Μιχαηλίδη, Η. Βουδούρη. Σκηνοθεσία, σκηνικά, φωτισμοί, Ενρίκο Καστιλιόνε (10, 11, 12 και 15/6).

- Carmina Burana. Συναυλία κλασικής μουσικής από την Καμεράτα, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου και τη συμμετοχή της χορωδίας της ΕΡΤ (18/6).

- Δωρεάν συναυλία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ (21/6).

- Νότης Μαυρουδής, 50 χρόνια τραγούδι. Συμμετέχουν οι Λ. Μαχαιρίτσας, Μ. Πασχαλίδης, Γ. Νέγκα, Β. Βενετσάνου, Αν. Μουτσάτσου κ.α. (23/6).

- Συναυλία κλασικής μουσικής από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Βράνου (25/6).

- Συναυλία κλασικής μουσικής με έργα Ραχμάνινοφ και Ντόρζακ από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση Στέφανου Τσιαλή. Σολίστ Αλαίν Λεφέβρ (27/6).

- Παράσταση με παραδοσιακούς χορούς της Ρωσίας στο πλαίσιο του 2016: Έτος της Ρωσίας στην Ελλάδα και Έτος της Ελλάδας στη Ρωσία. Από το συγκρότημα Igor Moiseyev State Academic Ensemble of Popular Dance (29, 30/6).

- Νίκος Κυπουργός, Στον μυστικό κήπο. Συναυλία για παιδιά και μεγάλους, από την Ορχήστρα των Κυκλάδων. Συμμετέχουν οι Σ. Γιαννάτου, Δ. Δημοσθένους, Δ. Σαββόπουλος, Μ. Φαραντούρη κ.α. (2/7).

- Συναυλία σε έργα Φεντερίκο Φελίνι και Νίνο Ρότα από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση Φρανκ Στρόμπελ (5/7).

- Αμύντας, θεατρική παράσταση του Γεωργίου Μορμόρη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου (8/7).

- Έναρξη εργασιών του Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας, Η φιλοσοφία του Αριστοτέλους. Συναυλία από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών (9/7).

- Αριστοφανειάδα, θεατρική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (11, 12/7).

festival theodoropoulos

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

- Κάρμεν του Μπιζέ από την Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Στίβεν Λάνγκριτζ. Σκηνικά-κοστούμια Γιώργου Σουγλίδη (24, 26, 27, 29/7).

- Συναυλία κλασικής μουσικής με έργα Μπετόβεν, Μότσαρτ και Τσαϊκόφσκι, από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση Βλαντιμίρ Ασκενάζι. Σολίστ Ντιμίτρι Ασκενάζι (1/8)

Πέρα από τις παραγωγές στο Ηρώδειο, πληροφορίες θέλουν να έχουν “κλείσει” και οι παραστάσεις στην Επίδαυρο.

Το πλήρες πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί επίσημα από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και την πενταμελή ομάδα των συνεργατών του στις 16 Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ