ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Rudolf Schenker των Scorpions στο CNN Greece: «Θα παίζουμε όσο αντέχουμε και μας θέλει ο κόσμος»

Ο Rudolf Schenker των Scorpions στο CNN Greece: «Θα παίζουμε όσο αντέχουμε και μας θέλει ο κόσμος»
Στη μέση ο κιθαρίστας των Scorpions, Rudolf Schenker. Στα αριστερά του, ο ελληνικής καταγωγής Mikkey Dee, ντράμερ του συγκροτήματος και δεξιά από τον Rudolf, o frontman, Klaus Meine Τζωρτζίνα Ντούτση

O Rudolf Schenker των Scorpions μιλάει στο CNN Greece για τον κεραυνοβόλο έρωτα του γκρουπ με την Ελλάδα.

Το CNN Greece βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι Scorpions και ο Alice Cooper το μεσημέρι της Δευτέρας, με αφορμή τη μεγάλη τους συναυλία στο ΟΑΚΑ, την Τετάρτη 6 Ιουλίου και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον θρυλικό κιθαρίστα των Γερμανών, Rudolf Schenker.

Scorpions - Alice Cooper
Oι Scorpions και ο Alice Cooper, στη συνέντευξη Τύπου, λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑΤζωρτζίνα Ντούτση

- Rudolf, πες μου για τη συναυλία σας στο ΟΑΚΑ, την Τετάρτη 6 Ιουλίου.

«Θα παρουσιάσουμε τη περιοδεία Rock Believer, ένα σόου που όλοι το έχουμε ανάγκη μετά την πανδημία. Ψάχνουμε να πιστέψουμε σε κάτι, να πιστέψουμε στο ροκ. Αυτή είναι η βασική ιδέα. Η ροκ μουσική είναι δυνατή, τρεις γενιές μας ακολουθούν, ακόμα και πολύ νέα παιδιά και θέλουμε να τους δώσουμε θετικά μηνύματα και ενέργεια! Είμαι πάνω από 60 χρόνια πάνω στη σκηνή, αυτή είναι η ζωή μου, αυτό γουστάρω, αυτό μου δίνει ενέργεια. Ο τρόπος ζωής μου είναι να κάνω και να παίζω μουσική. Δεν το βλέπω σαν δουλειά ή σαν χρήματα, αλλά ως απόλαυση και διασκέδαση. Στις 6 Ιουλίου λοιπόν περιμένω να ζήσουμε όλοι μαζί αυτό που ζήσαμε στο Καλλιμάρμαρο και ακόμα περισσότερο! Να μοιραστούμε αυτό το συναίσθημα και τον ενθουσιασμό.

- Κάτι που έχουμε ανάγκη όλοι μας, μετά την πανδημία.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας όλοι ζήσαμε μοναξιά, απομόνωση, φόβο. Όλοι θέλουμε να ξαναβρεθούμε μαζί, να διασκεδάσουμε, να μοιραστούμε όμορφες στιγμές με ακόμα περισσότερη ενέργεια, όλοι το έχουμε ανάγκη πολύ περισσότερο πλέον.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήμασταν τυχεροί γιατί είχαμε έμπνευση, και πάλι έβαλε το χέρι της η Ελλάδα, αφού εμπνευστήκαμε μεγάλο μέρος του άλμπουμ "Rock Believer", μετά τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. Ωστόσο κατά τη διάρκεια των lockdowns έπρεπε να ακυρώσουμε τα σόου μας όπως στις Φιλιππίνες και να μείνουμε σπίτι. Εγώ εκείνη την περίοδο ήμουν στην Ταϊλάνδη, ο Klaus μου έστελνε τους στίχους των νέων τραγουδιών, εγώ έβαζα τη μουσική και μετά ηχογραφήσαμε το άλμπουμ στο στούντιο, παίζοντας όλοι μας με απίστευτη ενέργεια. Το "Rock Believer" είναι ένα αυθεντικό Scorpions άλμπουμ».

- Ποιες συναυλίες σας στην Ελλάδα ξεχωρίζεις;

«Έχουμε έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα, πάνω από 25 φορές! Οι καλύτερες συναυλίες για εμάς ήταν στο θέατρο του Λυκαβηττού που κάναμε το unplugged για το MTV και ήταν φανταστικά και φυσικά πριν τέσσερα χρόνια στο Καλλιμάρμαρο, ήταν μαγική βραδιά και σας ευχαριστούμε».

- Πώς θα χαρακτήριζες τη σχέση των Scorpions με την Ελλάδα;

«Η σχέση μας με την Ελλάδα είναι ερωτική, είναι σαν τη σχέση με το κορίτσι σου. Η αγάπη είναι αμοιβαία. Πρέπει να σου πω ότι από την πρώτη φορά που ήρθαμε στην Ελλάδα, νιώσαμε διαφορετικά από ό,τι σε άλλες χώρες. Από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας, στο αεροδρόμιο μας περίμεναν πολλοί δημοσιογράφοι και κόσμος. Μας έδειξαν την αγάπη τους από την πρώτη φορά. Και από τότε ανυπομονούσαμε να ξαναγυρίσουμε, πάντα κάτι μας τράβαγε στην Ελλάδα, είναι αμοιβαία αυτή η αγάπη και πάντα θέλουμε να ικανοποιούμε το ελληνικό κοινό. Η αγάπη μας για την Ελλάδα ήταν έρωτας κεραυνοβόλος, αγάπη από την πρώτη ματιά που λένε. Έχουμε να έρθουμε τέσσερα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας και μας λείψατε».

- Καθώς και έχει γίνει πολύς λόγος για την τελευταία συναυλία των Scorpions, τι έχουν να πουν οι ίδιοι για αυτό;

Όταν είσαι ευτυχισμένος με αυτό που κάνεις, δεν σταματάς. Όταν ο κόσμος σου δείχνει την αγάπη του δεν τα παρατάς. Όχι για τα λεφτά, αλλά γιατί αυτό δίνει χαρά στη ζωή σου. Είσαι πολύ τυχερός αν αγαπάς τη δουλειά σου και σίγουρα αν σου αποφέρει και λεφτά ακόμα καλύτερα. Αλλά δεν το κάνεις για αυτό, το κάνεις για τη δική σου διασκέδαση, το κάνεις με την καρδιά σου, βρίσκεις μια δουλειά που σε γεμίζει πραγματικά. Η μητέρα μου είχε πει "γίνε μουσικός, αλλά πρώτα βρες μια πραγματική δουλειά για να ζεις". Όμως ο πατέρας μου, μου έδωσε μια συμβουλή: "Rudolf, βρες να κάνεις κάτι που θα σου δίνει χαρά και μετά έρχονται και τα λεφτά". Όσο με ακολουθεί το κορμί και το μυαλό μου θα βρίσκομαι πάνω στα μεγάλα stages και θα παίζω μουσική. Άρα ναι, οι Scorpions θα παίζουν όσο αντέχουν και τους θέλει ο κόσμος!».


Πληροφορίες


Scorpions - Special Guest Alice Cooper
Τετάρτη 6 Ιουλίου
Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (Ο.Α.Κ.Α.)
Ώρα έναρξης 19.30 - Οι πόρτες ανοίγουν στις 17.30

Εισιτήρια: 211-7701700, www.viva.gr & Public

ΔΗΜΟΦΙΛΗ