ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση»: Επαναλειτουργία της έκθεσης

«Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση»: Επαναλειτουργία της έκθεσης

Η περιοδική έκθεση «Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την 'Αλωση μέχρι την Επανάσταση» (1453-1821), που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης στον εμβληματικό χώρο του παλαιού Χρηματιστηρίου της οδού Πεσμαζόγλου, θα επαναλειτουργήσει από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2022.

Η έκθεση ολοκλήρωσε το ταξίδι της στις 30 Ιουνίου, ωστόσο, η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, το ζωηρό ενδιαφέρον του Τύπου, καθώς και το πλήθος αιτημάτων επίσκεψης από την εκπαιδευτική κοινότητα, οδήγησαν στην απόφαση της επαναληπτικής λειτουργίας της.

Ένας σύντομος απολογισμός της είναι 2.600 επισκέπτες, πάνω από 60 οργανωμένες ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, πολυάριθμα συγκινητικά σχόλια και ενθουσιώδη ευχαριστήρια σημειώματα. Τα πολύτιμα τεκμήρια από το Ιστορικό & Παλαιογραφικό Αρχείο του ΜΙΕΤ και τα σπάνια βιβλία από τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες της Ελλάδας, πλαισιωμένα από πρωτότυπες διαδραστικές εφαρμογές, ταξίδεψαν τους επισκέπτες στα χρόνια που η παιδεία δεν ήταν υποχρέωση αλλά αγώνας και κατάκτηση. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ