Goemon House: Ένα πανδοχείο στην καρδιά της Τέχνης και της ιστορίας, στη Χιροσίμα
Ανανεώθηκε:
Το νέο Goemon House, το οποίο άνοιξε προσφάτως μετά από τριετείς εργασίες ανακαίνισης, είναι ένα πανδοχείο που γεννήθηκε από ένα ξύλινο σπίτι ηλικίας 65 ετών.
Βρίσκεται στη Νήσο Momojima, στα ανοιχτά της ακτής Onomichi της Χιροσίμα και απέχει 30 λεπτά με το φεριμπότ. Όσοι το επιλέξουν θα βυθιστούν στη νησιωτική ζωή, την τέχνη και σε ένα κομμάτι του φρικιαστικού παρελθόντος της Ιαπωνίας.
Το Goemon House δανείζεται το όνομά του από τον Ishikawa Goemon ένα θρυλικό «Ρομπέν των Δασών» του 16ου αιώνα, ο οποίος έκλεβε από τους πλούσιους και έδινε στους φτωχούς. Τον εκτέλεσαν βράζοντάς τον σε ένα καζάνι ζωντανό.
Όσοι καταλύσουν στο πανδοχείο θα μπορέσουν να ξαναζήσουν τις τελευταίες στιγμές του Ishikawa Goemon: να βυθιστούν σε ένα υπαίθριο μεγάλο λουτρό σε σχήμα καζανιού και να γευματίσουν με γεύματα εμπνευσμένα από το τελευταίο γεύμα του Ιάπωνα «Ρομπέν των Δασών». Επιπλέον, το Goemon House είναι γεμάτο με site-specific έργα τέχνης τα οποία αποκηρύσσουν τον πόλεμο και τη βία.
Προς το παρόν, το πανδοχείο λειτουργεί μόνον τα Σάββατα. Το διαχειρίζεται η μη κερδοσκοπική οργάνωση Arte Base Momoshima, η οποία προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα των παλιών κενών σπιτιών με το να τα ανακαινίζει μετατρέποντάς τα σε πανδοχεία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επισκέψιμο για το κοινό το 2023 το Σπήλαιο Πετραλώνων
Μίνα Παπαθεοδώρου -Βαλυράκη: Την Κυριακή (28/06) η έκθεση στο Λουτράκι με αφορμή το Ράλι Ακρόπολις
15:26
Μπλόκο της ΑΑΔΕ σε πλοίο στο λιμάνι του Βόλου με 12.300 λίτρα λαθραίων καυσίμων
15:22
Εργαζόμενη ξενοδοχείου στη Λευκάδα εντοπίστηκε νεκρή δίπλα σε πισίνα
15:14
Χανιά: Προφυλακιστέος ο 43χρονος που σκότωσε την 45χρονη - «Κάθαρμα» φώναζαν έξω από τα δικαστήρια
15:11