ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πραγματικότητα «αλλιώς» μέσα από τις εικαστικές εγκαταστάσεις του Μαρκ Τζένκινς

Η πραγματικότητα «αλλιώς» μέσα από τις εικαστικές εγκαταστάσεις του Μαρκ Τζένκινς
Instagram

«Νομίζω ότι η τέχνη μου είναι στα καλύτερά της όταν οδηγείται από το υποσυνείδητο», λέει ο καλλιτέχνης Μαρκ Τζένκινς.

Τα έργα του αντιμετωπίζουν τις προσλήψεις της πραγματικότητας μέσα από το σουρεαλιστικό: μια σε φυσικό μέγεθος φιγούρα ανεβαίνει μια εξωτερική έξοδο κινδύνου ανάποδα, τοστ αναπηδούν από μια σχάρα υπονόμου.

Είτε είναι εγκατεστημένα σε δρομάκια και σε άλλους δημόσιους χώρους είτε μέσα στη λευκή αίθουσα μιας γκαλερί, τα γλυπτά του Τζένκινς είναι θεατρικά και αψηφούν τη λογική.

https://www.instagram.com/p/CdbcEX4PGgo

Κάθε έργο μιμείται τη «ζωή μέχρι του σημείου που γίνεται για εμένα πραγματικό» τονίζει. «Το να δημιουργώ μια εναλλακτική πραγματικότητα ήταν η λύση για τη ψυχική υγεία μου. Βρίσκω λίγο καταθλιπτική την πραγματικότητα· με τον θάνατο και όλα αυτά, την πολιτική, τον πόλεμο, τις διασημότητες κλπ και το ότι όλα τα αστέρια είναι τόσο μακριά που ποτέ δεν θα καταφέρουμε στην πραγματικότητα να γνωρίσουμε το σύμπαν», προσθέτει.

Την άνοιξη, ο Τζένκινς δούλευε στο Λος Άντζελες και σύντομα θα βρεθεί στη Χάβρη της Γαλλίας για το επόμενο πρότζεκτ του.

Η επίσκεψη στον λογαριασμό του στο Instagram δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε το πώς ο ίδιος προσλαμβάνει την πραγματικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ