ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αργολίδα: Παραδόθηκε το σύστημα πυρόσβεσης του αρχαιολογικού χώρου Μυκηνών

Αργολίδα: Παραδόθηκε το σύστημα πυρόσβεσης του αρχαιολογικού χώρου Μυκηνών
ΥΠΠΟΑ

Έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 18.000.000 ευρώ υλοποιεί το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Αργολίδα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτοψιών της στα εν εξελίξει έργα, στο Ναύπλιο.

Η Λίνα Μενδώνη, επισκέφθηκε το αποκατεστημένο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού φρουριακό συγκρότημα στο Μπούρτζι, έργο προϋπολογισμού άνω των 2.781.000 ευρώ. Στην επιτόπια σύσκεψη εξετάστηκε η διαδικασία διαχείρισης και αξιοποίησης του χώρου, καθώς πρόκειται για μνημείο, ένα μέρος του οποίου αξιοποιείται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ως εκθεσιακός χώρος, ενώ στο υπόλοιπο η ΕΤΑΔ θα φιλοξενεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος υψηλών προδιαγραφών.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους προγραμματίζεται να ξεκινήσει στη νησίδα η πιλοτική λειτουργία των νέων χρήσεων, ώστε η επόμενη τουριστική περίοδο να βρει το μνημείο έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του.

Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, έργο προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ που υλοποιείται από τις Διευθύνσεις Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης, στατικής ενίσχυσης και συντήρησης των τοιχογραφιών, του τέμπλου και του ξυλόγλυπτου διακόσμου του.

Η υπουργός, στο πλαίσιο της περιοδείας της, παρέδωσε το έργο πυρόσβεσης του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών.

ΥΠΠΟΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ