Λαρς φον Τρίερ: Η πάλη του Δανού σκηνοθέτη με τη νόσο Πάρκινσον
Ανανεώθηκε:
Ο Δανός σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ πάσχει από τη νόσο Πάρκινσον, όπως ανακοίνωσε η εταιρία παραγωγής του.
«Ο Λαρς είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται για τα συμπτώματα που έχει», εξήγησε η εταιρία Zentropa σε ανακοίνωση.
Ο 66χρονος Δανός αναμένεται να παρουσιάσει το «The Kingdom Exodus», την τρίτη ταινία της σειράς του «Riget» που αφορά «στο νοσοκομείο και τα φαντάσματά του», της οποίας η προβολή στις αίθουσες προβλέπεται έως το τέλος της χρονιάς.
Η εταιρία παραγωγής διευκρίνισε ότι ο σκηνοθέτης θα τελειώσει αυτόν τον νέο κύκλο «όπως έχει προγραμματιστεί».
Βαρύ όνομα του δανέζικου κινηματογράφου, ο Τρίερ είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα γνωστή για προβοκατόρικες ταινίες του και τη βία που μερικές φορές σοκάρει θεατές και κριτικούς.
Έχει σκηνοθετήσει, ανάμεσα σε άλλες, και τις ταινίες «Melancholia», «Nymphomaniac» και «Το Σπίτι που έχτισε ο Τζακ», ενώ βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών το 2000 για την ταινία του «Dancer in the Dark».
Πότε πάει... διακοπές ο Δακτύλιος της Αθήνας - Ποιες περιοχές αφορά
02:00
Τα «όπλα» των ενοικιαστών όταν οι ιδιοκτήτες ζητούν αύξηση ενοικίου
01:00
Επίδομα γέννησης: Ποιοι δήμοι παρέχουν από 1.000 έως 15.000 ευρώ
00:30
Περισσότερα από 100 σπίτια καταστράφηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς στη Νορβηγία
23:59