ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το Παρελθόν»: Φωτογραφική έκθεση στο Ρίπεσι Μεσσηνίας

«Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το Παρελθόν»: Φωτογραφική έκθεση στο Ρίπεσι Μεσσηνίας
Στη φωτογραφική έκθεση, η οποία φιλοξενείται στον εξωτερικό χώρο του Κοινοτικού Γραφείου Κεφαλόβρυσης, παρουσιάζονται τα στάδια της ανάπλασης του προσώπου της Μύρτιδος ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συνεχίζεται έως σήμερα, 12 Αυγούστου 2022, η φωτογραφική έκθεση «Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το Παρελθόν» και Έργων Τέχνης της Πινακοθήκης της στην Κεφαλόβρυση (Ρίπεσι) του Δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 7 Αυγούστου.

Στη φωτογραφική έκθεση, η οποία φιλοξενείται στον εξωτερικό χώρο του Κοινοτικού Γραφείου Κεφαλόβρυσης, παρουσιάζονται τα στάδια της ανάπλασης του προσώπου της μικρής Αθηναίας, ενώ παράλληλα στον εσωτερικό χώρο εκτίθενται τα έργα 22 ζωγράφων-εικαστικών οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την Μύρτιδα.

Η εκδήλωση των εγκαινίων συντονίστηκε από τη Φωτεινή Στυλιανού, προϊσταμένη της ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας, ενώ ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης είπε για την όμορφη Κεφαλόβρυση: «Μένω εντυπωσιασμένος από αυτό το χωριό, τη φύση και το περιβάλλον, είναι ζωντανό, πολύ κοντά σε εμένα, μου αρέσει αυτή η Βρύση που ακούγεται το νερό, είναι μια ποιητική ομορφιά». Ο καθηγητής αρχαιολογίας, που «αναβίωσε» μια αρχαία κοντινή πόλη, την Αρχαία Μεσσήνη, μίλησε επίσης για τον «πατέρα» της Μύρτιδος, επίκουρο καθηγητή Μανώλη Ι. Παπαγρηγοράκη, αλλά και για την ανάπλασή της με τα θερμότερα λόγια.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Περικλής Κανελλόπουλος επισήμανε χαρακτηριστικά: «Γιατί η Αθηναία Μύρτιδα στην καινούργια της ζωή επέλεξε ένα μικρό ορεινό χωριό, το Ρίπεσι, για να περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές της και όχι ένα κοσμοπολίτικο νησί; Μήπως γιατί και η Μύρτις, όπως κι εμείς, διαισθάνθηκε πού θα περάσει καλύτερα και πού θα αγαπηθεί πραγματικά;».

Η Φωτογραφική Έκθεση και Έργων Τέχνης της Μύρτιδος συνομιλεί ευρύτερα και αλληλοεπιδρά πολύτροπα με τις δράσεις του Συμποσίου Γλυπτικής «Μνήμες από την Πέτρα στο Μάρμαρο» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εργοταξίου Τέχνης και Πολιτισμού.

Ο Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, «…η παρουσία της Μύρτιδος στο Ρίπεσι, με τη Φωτογραφική της Έκθεση και την Πινακοθήκη της, δημιουργεί μια γέφυρα με το Συμπόσιο Γλυπτικής, με το γλυπτό της Μύρτιδος, που θα ολοκληρώσει ο ταλαντούχος γλύπτης Στέλιος Παναγιωτόπουλος από τα θραύσματα των άλλων γλυπτών, τα οποία συμμετέχουν σ' αυτό. Επίσης, με ενθουσιάζει η σκέψη και η πρόταση του προέδρου Περικλή Κανελλόπουλου να τοποθετηθεί το γλυπτό της Μύρτιδος στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου στο Ρίπεσι, καθώς και η διάθεση της κοινότητας να δημιουργήσει τη βιβλιοθήκη της Μύρτιδος στο σχολείο του χωριού τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ