ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιστορίες μόχθου και ιταλικού στιλ στους δρόμους του Μιλάνο

Ιστορίες μόχθου και ιταλικού στιλ στους δρόμους του Μιλάνο

Milan Re-Tale ονόμασε ο Ιταλός φωτογράφος Marco Valmarana τη σειρά φωτογραφιών του, στην οποία συνεργάστηκε με την Pixartprinting και είναι μια περιήγηση στην πρωτεύουσα του ιταλικού στιλ με ιστορία.

Απαθανατίζοντας επιγραφές καταστημάτων του Μιλάνου ο φωτογράφος και η ομάδα του μας υπενθυμίζουν καταστήματα και εστιατόρια που συναντά κανείς στους λιθόστρωτους δρόμους της ιταλικής πόλης και έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, περνώντας από γενιά σε γενιά.

Οι επιγραφές των καταστημάτων “είναι σύμβολα της εφευρετικότητας, χάρης και φινέτσας με την οποία έκανε κανείς δουλειές στο παρελθόν” τονίζεται στην ιστοσελίδα της Milan Re-Tale καθώς μας καλεί σε μια σύντομη νοσταλγική βόλτα μέσα από την περήφανη αριστοκρατία των επιχειρηματικών συμβόλων της πόλης, των λάβαρων των περασμένων καιρών ενός στιλ Made In Italy στιλ.

“Μάθαμε για επιμονή, υπερηφάνεια, πάθος, σεβασμό και αξιοπρέπεια”, αφηγούνται ο Μάρκο Βαλμαράνα και η ομάδα από την Pixartprinting.

“Μάθαμε για καλή θέληση, σοφία, χιούμορ, ελπίδα και ειρωνεία. Για μοιρολατρία, ιστορίες από το παρελθόν και οράματα για το μέλλον. Είμαστε ευγνώμονες στις “δικές μας” επιγραφές καταστημάτων, για τις εκρήξεις και την πικρία τους (που ποτέ δεν γίνεται απογοήτευση)” προσθέτουν οι δημιουργοί της σειράς Milan Re-Tale που μας καλεί σε γοητευτικές ιστορίες μόχθου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ