ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τρίγωνο της Θλίψης»: Ο Χρυσός Φοίνικας των Καννών σε πανελλήνια πρεμιέρα στη Χιλιαδού της Εύβοιας

«Τρίγωνο της Θλίψης»: Ο Χρυσός Φοίνικας των Καννών σε πανελλήνια πρεμιέρα στη Χιλιαδού της Εύβοιας

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η Feelgood Entertainment, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η HERETIC παρουσιάζουν την ταινία το «Τρίγωνο της Θλίψης» («Triangle of Sadness») σε πανελλήνια πρεμιέρα στη Χιλιαδού, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 20.30.

Η επίσημη πρεμιέρα του πολυσυζητημένου Χρυσού Φοίνικα των φετινών Καννών θα φιλοξενηθεί σε μια εντυπωσιακή open air προβολή στη μαγευτική παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας, όπου και γυρίστηκε σημαντικό μέρος της ταινίας το καλοκαίρι του 2021, παρουσία του πολυβραβευμένου Σουηδού σκηνοθέτη Ρούμπεν Έστλουντ, δημιουργού των καταξιωμένων ταινιών «Το Τετράγωνο» και «Ανωτέρα Βία».

Ο δεύτερος Χρυσός Φοίνικας του Ρούμπεν Έστλουντ είναι μία αχαλίνωτη σάτιρα για τους ρόλους και τις κοινωνικές τάξεις, που στέλνει το διεθνές καστ της από τη χλιδή μίας πολυτελούς κρουαζιέρας στις δυσκολίες της επιβίωσης σε ένα ερημονήσι, με τη Χιλιαδού της Εύβοιας να γίνεται το φόντο για το τρίτο μέρος αυτής της αξέχαστης κινηματογραφικής εμπειρίας.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου από την Feelgood Entertainment.

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ