ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Ο Elvis συναντά τους Beatles στην πλαζ Αρετσούς

Θεσσαλονίκη: Ο Elvis συναντά τους Beatles στην πλαζ Αρετσούς

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022, στις 9 το βράδυ, στην πλαζ Αρετσούς, το συγκρότημα Skelters δίνει συναυλία με τίτλο «Όταν ο ELVIS συνάντησε τους BEATLES», και υπόσχεται 2,5 ώρες χορού με τραγούδια του Βασιλιά αλλά και του κορυφαίου συγκροτήματος, στο πλαίσιο του «Παρα θιν' αλός 2022», του πολιτιστικού θεσμού της Καλαμαριάς που πραγματοποιείται για 32η χρονιά.

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στον εξωτερικό χώρο του Κυβερνείου θα δώσει συναυλία η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς. Οι 55 πνευστοί και κρουστοί μουσικοί της Ορχήστρας, θα δώσουν πνοή σε μελωδίες και ρυθμούς που γεννήθηκαν από τη διάδραση των μουσικών παραδόσεων της Ευρώπης και της Αμερικής, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κούκα.

Την επόμενη μέρα, 3/9, τη σκυτάλη στο Κυβερνείο παίρνει ο Αλέξανδρος Τζοβάνι, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα µουσικό πρόγραµµα που ενώνει µερικές από τις µεγαλύτερες επιτυχίες του έντεχνου ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού ρεπερτορίου.

Στον χώρο του Κυβερνείου, θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 7 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, το «Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή».

Στις 5/9 ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι» σε συνεργασία με το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι», παρουσιάζουν την μουσικοχορευτική παράσταση «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ...η κραυγή των προσφύγων».

Την παράσταση πλαισιώνει πολυμελές συγκρότημα (με τζουρά, μπαγλαμά, ούτι, βιολί, σαντούρι, ντέφι, μπουζούκι, κιθάρα, ακορντεόν, κλαρίνο, κρουστά), σε κείμενα και παρουσίαση της Μυροφόρας Ευσταθιάδου, με την έρευνα, την επιμέλεια χορών και τη σκηνοθεσία να υπογράφει ο Κώστας Αλεξανδρίδης.

Στις 7/9 το Μουσείο Καλεμκερή Δήμου Καλαμαριάς παρουσιάζει τη συναυλία «Το Δάσος των Όρκων», του βραβευμένου συνθέτη Γιάννου Αιόλου, στο οποίο συμμετέχει το Quarto Quarter το κουαρτέτο της Sofia Philharmonic.

Το φετινό «Παρά θίν' αλός» κλείνει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, στην πλαζ Αρετσούς, με το «Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη», σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατό του μεγάλου συνθέτη, από την Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς της ΚΕΔΚΑ, υπό τη διεύθυνση της Λίνας Μπακατσή.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ