ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η διάσημη μπαρόκ ορχήστρα Les Arts Florissants έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

Η διάσημη μπαρόκ ορχήστρα Les Arts Florissants έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής
Michel Szabo

Γνωστό για την ιδιαίτερη αγάπη του στο μπαρόκ, αλλά και σε έναν από τους σημαντικότερους δραματουργούς όλων των εποχών, τον Μολιέρο, το ορχηστρικό σύνολο Les Arts Florissants, υπό τον κορυφαίο μαέστρο William Christie (τσέμπαλο), γιορτάζει φέτος τα 400 χρόνια από τη γέννηση του λαμπρού Γάλλου συγγραφέα με το σύγχρονο ημισκηνοθετημένο θέαμα «Molière et ses musiques» («Ο Μολιέρος και οι μουσικές του»).

Η συναυλία-παράσταση που συνδυάζει τη μουσική, το θέατρο και τον χορό, προσκαλώντας μας να ανακαλύψουμε και πάλι τις απολαυστικές κωμωδίες-μπαλέτα του 17ου αιώνα, έρχεται την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 20:30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η oρχήστρα θα μας ταξιδέψει, μέσα από αυτή τη νέα παραγωγή της, στα πιο φημισμένα έργα του σπουδαίου κωμωδιογράφου, αλλά και σε κάποια λιγότερο διάσημα, με οδηγό την μουσική δύο επιφανών εκπροσώπων του γαλλικού μπαρόκ, του Ζαν-Μπατίστ Λουλλύ και του Μαρκ-Αντουάν Σαρπαντιέ, που έντυσαν με τις κομψές μελωδίες τους δημοφιλέστατες κωμωδίες του, όπως, μεταξύ άλλων, τον «Αρχοντοχωριάτη», τον «Κατά φαντασίαν ασθενή», τον «Γάμο με το στανιό».

Τη δραματουργική επιμέλεια είχε ο Βενσάν Μπουσσάρ, παλιός γνώριμος των Arts Florissants, με τον οποίο συνεργάστηκαν στενά η σκηνοθέτης Μαρί Λαμπέρ-Λε Μπιάν και ο χορογράφος Υμπέρ Αζεμπρούκ, έτσι ώστε να δημιουργήσουν, ύστερα από ενδελεχή έρευνα σε πηγές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας και στη Βιβλιοθήκη της Όπερας του Παρισιού, ένα μοντέρνο μουσικοσκηνικό θέαμα στο οποίο να αναβιώνει το πνεύμα των παραστάσεων της εποχής του Μολιέρου.

Με το γαλλικό σύνολο συμπράττουν ο ηθοποιός Στεφάν Φακό και οι λυρικοί τραγουδιστές Εμμανουέλ Ντε Νεγκρί (σοπράνο), Κλαιρ Ντεμπονό (σοπράνο), Συρίλ Ωβιτύ (τενόρος/haute-contre), Μαρκ Μωγιόν (βαρύτονος) και Συρίλ Κονστανζό (μπάσος), που είναι στην πλειονότητά τους απόφοιτοι του Jardin des Voix, της Ακαδημίας για νεαρούς τραγουδιστές της ορχήστρας Les Arts Florissants. Λαμβάνουν επίσης μέρος χορευτές της Ομάδας Les Arts Éloquents.

Τιμές εισιτηρίων: από 9 έως 45 ευρώ.

Η προπώληση έχει αρχίσει.

Πληροφορίες: https://megaron.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ