ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Κολωνού: Το πρόγραμμα των παραστάσεων

Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Κολωνού: Το πρόγραμμα των παραστάσεων
Το Σάββατο 10.9 το θέατρο Κολωνού θα φιλοξενήσει τη θεατρική παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου

Το Φεστιβάλ Κολωνού του Δήμου Αθηναίων επιστρέφει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στην ιστορική γειτονιά της πόλης, στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού.

Οι κάτοικοι της πόλης υποδέχονται και φέτος το φθινόπωρο με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κολωνού που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Τα φώτα της σκηνής στο θέατρο Κολωνού ανάβουν την Πέμπτη 8.9 με τη θεατρική παράσταση «Ο Πίθηκος Ξουθ», το νεοελληνικό μυθιστόρημα φαντασίας του Ιάκωβου Πιτσιπίου, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.

Τη θεατρική σκυτάλη παίρνει την Παρασκευή 9.9 το Θέατρο Αργώ με «Το Προσφυγάκι», μία παράσταση για όλη την οικογένεια σε σκηνοθεσία Αιμιλίας Υψηλάντη.

Το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο παραστάσεις που θα ενθουσιάσουν το θεατρόφιλο κοινό. Το Σάββατο 10.9 το θέατρο Κολωνού θα φιλοξενήσει την θεατρική παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου και την Κυριακή 11.9 τον «Κατά φαντασίαν ασθενή» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης.

«Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη

Τη Δευτέρα 12.9 το κοινό θα παρακολουθήσει το «Σμυρνέικο Μινόρε», μία μουσική βραδιά αφιερωμένη στις αλησμόνητες πατρίδες με αφήγηση από τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Το διήμερο Τρίτη 13.9 και Τετάρτη 14.9 η σκηνή ανήκει στα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων που συμπράττουν με ξεχωριστούς καλλιτέχνες.

Η Athens Big Band και η Πέννυ Μπαλτατζή θα μας παρασύρουν σε μία ατμοσφαιρική τζαζ μουσική βραδιά (13.9), ενώ η Χορωδία Δήμου Αθηναίων συντροφιά με τη σοπράνο Δέσποινα Σκαρλάτου και τον Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο, θα μας ταξιδέψουν στη ρομαντική Μεσόγειο στη συναυλία «Non ti scordar di me» (14.9).

Ακολουθεί την Πέμπτη 15.9 η συναυλία «Αχ! Ανατολή… 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» με τον Πέτρο Γαϊτάνο και την Νάντια Καραγιάννη, μία εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Την Παρασκευή 15.9 το κοινό θα παρακολουθήσει την σατιρική κωμωδία Οίκος Ευγηρίας «Η Ευτυχισμένη Δύσις» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αργύρη από τη θεατρική ομάδα «ΟΙ…ΚΙΜΩΛΙΑ» της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, ενώ το Σάββατο 17.9 θα απολαύσει τον Μανώλη Μητσιά, τη Μυρτώ Βασιλείου, τον Θάνο Ματζίλη και την Ελεάννα Βαρελά στη συναυλία «Με τον ήλιο γείτονα και τους καημούς μας αρμαθιά», ένα μουσικό αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Γκάτσο, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια του Πόντου και τη Μικράς Ασίας.

Η εβδομάδα κλείνει, την Κυριακή 18.9, με μία θεατρική παραγωγή που ξεχώρισε αυτό το καλοκαίρι, την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με ένα καστ εξαιρετικών ηθοποιών.

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Info

Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός

Κρατησεις εισιτηρίων ΕΔΩ

Πρόσβαση στο θέατρο Κολωνού: Γραμμή Μετρό 2 στάση Σεπόλια & στάση Σταθμός Λαρίσης / Λεωφορειακές γραμμές 057 (στάσεις Καλλιπόλεως, Ηλέκτρας), Α13 (στάση Αρμονία), Α10 και Β10 (στάση Δομοκού) / Γραμμή Τρόλεϊ: 12 (στάση Αρμονία) & 1 (στάση Δομοκού)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ