ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο CNN Greece για τη «συνάντησή» της με τη Μελίνα και όσα τις ενώνουν

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο CNN Greece για τη «συνάντησή» της με τη Μελίνα και όσα τις ενώνουν
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για τρίτη φορά αφιερώνει συναυλία της στην Ένωση Μαζί για το Παιδί

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μιλάει στο CNN Greece με αφορμή την ξεχωριστή συναυλία που θα πραγματοποιήσει στο Ηρώδειο την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, με τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη.

Η εξαιρετική ερμηνεύτρια θα μας ταξιδέψει με το ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα στην γυναίκα σύμβολο Μελίνα Μερκούρη, στην δική μας Μελίνα η οποία μας χάρισε τραγούδια που θα παραμείνουν ανεξίτηλα στον χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναυλία θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς για ακόμα μία φορά, η αγαπημένη ερμηνεύτρια βρίσκεται δίπλα στην Ένωση «Μαζί για το παιδί».

Λίγο πριν τη μοναδική αυτή βραδιά, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μιλάει στο CNN Greece για τη Μελίνα Μερκούρη όπως τη γνώρισε η ίδια, αποκαλύπτει τα πράγματα που τις ενώνουν, μας δίνει μια γεύση για όσα θα ακούσουμε στο Ηρώδειο και μοιράζεται τα επόμενα σχέδιά της.

- Στις 14 Σεπτεμβρίου θα «συναντήσετε» τη Μελίνα στη σκηνή του Ηρωδείου. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε την κουβέντα μας με το μουσικό μέρος αυτή της μοναδικής παράστασης και με όσα πρόκειται να ακούσουμε.

«Θα ακούσουμε τραγούδια της πάρα πολύ αγαπημένα από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την επαναστατική της δράση. Τραγούδια που έχουν αφήσει την δική τους σφραγίδα μέσα στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου. Τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου και George Moustaki».

- Η συναυλία έχει έναν πολύ σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς είναι αφιερωμένη στους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Θα ήθελα να μας μεταφέρετε τις δικές σας σκέψεις τόσο για το πολύτιμο έργο της Ένωσης όσο και για τη δική σας συμβολή, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ανταποκρίνεστε θετικά στο κάλεσμα της Ένωσης.

«Είναι η τρίτη φορά που αφιερώνω μία συναυλία μου στην Ένωση Μαζί για το Παιδί, γιατί πιστεύω ότι το έργο τους είναι πολύ σημαντικό, εδώ και 25 χρόνια είναι ένα έργο αγάπης, προσφοράς, εθελοντικής εργασίας και αλληλεγγύης. Είναι μία Ένωση δίπλα στα παιδιά, στην ευτυχία τους, στο μέλλον τους με ιδιαίτερη φροντίδα και αληθινή συμπαράσταση».

- Μεταξύ άλλων, η Μελίνα υπήρξε μια δυναμική και εκρηκτική προσωπικότητα. Τι θαυμάζατε σε εκείνη; Επίσης παρατηρείτε κοινά στοιχεία στον χαρακτήρα σας;

«Είχα την τύχη να την γνωρίζω πολύ καλά, να δω απο κοντά αυτή την λάμψη και το πάθος που έβγαζαν τα μάτια της. Αυτή η γυναίκα ήταν ένα πλάσμα φωτεινό, χαρισματικό, με παγκόσμια ακτινοβολία, που άφησε εποχή για το σθένος και την αγάπη της για τον Πολιτισμό και τη Δημοκρατία. Μία γυναίκα που αγωνίστηκε, πολεμήθηκε, αγαπήθηκε και αγάπησε, έπαιξε, ερμήνευσε και έφτασε στην κορυφή. Οι κορυφές ήταν για τη Μελίνα.

Καταρχάς, έχουμε γεννηθεί την ίδια ημερομηνία 18 Οκτωβρίου. Έχουμε το ίδιο πάθος για την τέχνη και τον Πολιτισμό και φυσικά μία αστείρευτη αγάπη για την Ελλάδα».

- Η Μελίνα Μερκούρη έχει αφήσει το σημάδι της στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο τραγούδι. Έχει αποτελέσει έμπνευση για εσάς ως καλλιτέχνις; Νιώθετε πως είναι μια αναμέτρηση αυτή η παράσταση;

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι αναμέτρηση, είναι η προέκταση της ψυχής της, είναι συγκινητική η πρόκληση να βάλεις την δική σου ψυχή σε τραγούδια που έχουν την σφραγίδα της».

- Παράλληλα, η Μελίνα έχει αφήσει σημαντικό αποτύπωμα και στην Πολιτική και στον Αγώνα που έκανε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη θέση της Υπουργού Πολιτισμού. Το 2015, κάνατε ένα πέρασμα 22 ημερών από την πολιτική και το Υπουργείο Τουρισμού. Τι σας άφησε αυτή η εμπειρία; Αποτέλεσαν έμπνευση και σημείο αναφοράς οι αγώνες και η προσωπικότητα της Μελίνας»;

«Ήταν ύψιστη τιμή για εμένα να υπηρετήσω την θεσμική λειτουργία του συντάγματος, να υπηρετήσω την Ελλάδα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Σε 22 ημέρες προσπαθείς να κάνεις την δουλειά σου με τον καλύτερο τρόπο. Το Υπουργείο Τουρισμού είναι ένα εκπληκτικό Υπουργείο, ο αιώνιος καθρέφτης της χώρας και του Πολιτισμού μας. Όσον αφορά την Μελίνα; Πάντα αποτελεί πηγή έμπνευσης!».

- Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ρωτήσω για τα σχέδια σας τη νέα σεζόν, επερχόμενες εμφανίσεις σας και νέα τραγούδια.

«Μετά το Ηρώδειο θα επισκεφθώ την Αίγυπτο. Αυτή τη φορά καλεσμένη από το Alexandria International Film Festival προκειμένου να με βραβεύσουν ως Αλεξανδρινή για την προσφορά μου στον Πολιτισμό της χώρας μου. H τελετή έναρξης θα γίνει στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και είμαι πολύ συγκινημένη γι’ αυτή την τιμή που μου κάνουν.

Όσον αφορά νέα τραγούδια, θα κυκλοφορήσουν κάποια απο την τελευταία δουλειά του Νίκου Αντύπα».

Πληροφορίες για τη συναυλία

Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την στήριξη των σωματείων-μελών της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Μαζί της οι μουσικοί:
Θωμάς Κοντογεώργης: Πιάνο
Στάθης Κιοσόγλου: Κλαρινέτο & Φλάουτο
Aγγελική Πουλημένου : Κόρνο
Κώστας Σερεμέτης:Τύμπανα - Κρουστά
Τάκης Βασιλείου: Ντράμς - Κρουστά
Νίκος Κατσίκης: Μαντολίνο - μπουζούκι
Δημήτρης Ρέππας: Μαντολίνο - μπουζούκι
Παντελής Τζιάλας: Κιθάρες
Γιώργος Παναγιωτόπουλος: Βιολί
Σοφία Ευκλείδου: Τσέλο
Πέτρος Βαρθακούρης: Κοντραμπάσο
Eνορχηστρώσεις: Θωμάς Κοντογεώργης

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.

Τιμή εισιτηρίων:

Διακεκριμένη: 70€, Α’ Ζώνη: 50€, Β’ Ζώνη: 30€
Άνω Διάζωμα: 20€
Φοιτητικά εισιτήρια & AMEA: 15€
(Τα φοιτητικά εισιτήρια διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό στο άνω διάζωμα)

Σημεία Προπώλησης

Ticket Services
• Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Δευτ. – Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο (10.00-14.00)
• Τηλεφωνικά στο 210-7234567 με χρέωση πιστωτικής κάρτας (Δευτ. – Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο 10.00-14.00)
• Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: https://www.ticketservices.gr/event/i-alkistis-protopsalti-synantaei-ti-melina/(όλο το 24ωρο)

Λίγα λόγια για το «Μαζί για το Παιδί»:

Το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία-μέλη του εργάζονται εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια για την προστασία χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της χώρας μας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες.

Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Έχει αποσπάσει δύο φορές το βραβείο Bravo Sustainability Award, το 2019 για το πρόγραμμα «Ίσες Ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» και το 2022 για το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι».

Το 2022 επίσης βραβεύθηκε στο θεσμό Hellenic Responsible Business στην κατηγορία «ΜΚΟ της χρονιάς» για την υπηρεσία της συμβουλευτικής-ψυχολογικής Γραμμής 115 25 μέσω της οποίας ψυχολόγοι & κοινωνικοί λειτουργοί απαντούν σε ερωτήματα παιδιών, εφήβων, γονέων & εκπαιδευτικών.

Περισσότερα www.mazigiatopaidi.gr

Τα Σωματεία-μέλη του «Μαζί για το Παιδί»:
Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» - Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ