ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Κόμικς από τη θάλασσα»: Όταν τα κόμικς «βουτάνε» στα βαθιά νερά

«Κόμικς από τη θάλασσα»: Όταν τα κόμικς «βουτάνε» στα βαθιά νερά

Σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται στην Αθήνα η διεθνής έκθεση «Κόμικς από τη θάλασσα» αφιερωμένη στα σύγχρονα κόμικς, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Πατησίων 47).

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Έξι διεθνείς καλλιτέχνες παρουσιάζουν αδημοσίευτα έργα τους εμπνευσμένα από τη θάλασσα που, σαν χειροπιαστή αλλά και αλληγορική έννοια, τους δίνει την ευκαιρία να αφηγηθούν τον κόσμο και το τοπίο, ένα αρχέγονο και ζωτικής σημασίας στοιχείο που ενώνει πολιτισμούς, που γίνεται χώρος συνάντησης, διέλευσης, ένταξης και ανακάλυψης.

Την έκθεση επιμελήθηκαν η Elisabetta Tramacere (αρχισυντάκτρια των εκδόσεων Diabolo edizioni) και η Donata Bologna, σε συνεργασία για την Ελλάδα με το διεθνές φεστιβάλ Comicdom Con Athens, και σε συντονισμό Αφροδίτης Οικονομίδου και Alice Bottega.

Στους εκθεσιακούς χώρους του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών (Πατησίων 47), θα εκτεθούν έργα των καλλιτεχνών Shpend Bengu (Αλβανία), Gianluca Costantini (Ιταλία), Έλενα Γώγου (Ελλάδα), Thomas Gilbert (Γαλλία), Roberta (Joe1) Muci (Ιταλία), και Marco Paschetta (Ιταλία) που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για αυτή την έκθεση.

Η έκθεση εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Από την Προοπτική της Θάλασσας. Φεστιβάλ Κόμικς στα Νοτιοανατολικά» με στόχο την ενίσχυση της κουλτούρας των σύγχρονων, εθνικών και διεθνών comics.

Η πρωτοβουλία βραβεύτηκε από τη δημόσια προκήρυξη «Προώθηση των Κόμικς 2021» της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονης Δημιουργικότητας του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Lecce, σε συνεργασία με τους Diabolo Edizioni, LedA Laboratori, Picturebook Fest και με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Τιράνων, του Πανεπιστημίου Marin Barleti, του Comicdom Con Athens, του BJCEM - Association Internationale pour la Biennale des Jeunes Créateurs d'Europe et de la Méditerranée και του Institute of Mediterranean Cultures.

Πριν φτάσει στην Αθήνα η έκθεση παρουσιάστηκε στην Ιταλία, στο Μουσείο Castromediano του Lecce και στην Αλβανία, στο Murat Toptani των Τιράνων.

Info

Εγκαίνια: 13 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 18.30 - Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Διάρκεια έκθεσης: Από Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 έως Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-14.00 / 16.00-19.00 - Σάββατο 10.00-14.00

Διοργάνωση: Polo Bibliomuseale di Lecce

Σε συνεργασία με: Diabolo Edizioni, LedA Laboratori, Picturebook Fest

Είσοδος: Ελεύθερη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ