ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

86η ΔΕΘ: Νταλάρας και Εστουδιαντίνα σε συναυλία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

86η ΔΕΘ: Νταλάρας και Εστουδιαντίνα σε συναυλία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
www.georgedalaras.com

Συναυλία μνήμης και τιμής με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα, του συγκροτήματος Εστουδιαντίνα και της Ασπασίας Στρατηγού, για την επέτειο της συμπλήρωσης 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 συνδιοργανώνουν, σήμερα 15 Σεπτεμβρίου, ο Τομέας Μακεδονίας Θράκης του υπουργείου Εσωτερικών, η ΔΕΘ-Helexpo και το Ν.Π.Δ.Δ. Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία μνήμης και τιμής εντάσσεται στα music events της 86ης ΔΕΘ και θα πραγματοποιηθεί στο Τόξο της ΧΑΝΘ στις 21:30.

Πρόκειται για μια συνάντηση με μουσική και τραγούδια εμπνευσμένα από τη Μικρά Ασία με τίτλο «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω...!». Ένα μουσικό ταξίδι στα χρόνια του ξεριζωμού των Χριστιανών της Ιωνίας.

Μια ανάμνηση για ό,τι συνέβη έναν χρόνο μετά την καταστροφή, το 1923, στους Έλληνες της Μικράς Ασίας, τους υπόλοιπους Χριστιανούς της Ανατολής, του Πόντου και της Καππαδοκίας, που υποχρεώθηκαν να μετοικήσουν, έχοντας υποστεί πολλά δεινά.

Η συναυλία περιλαμβάνει τραγούδια από τον «Βυζαντινό Εσπερινό» του Απόστολου Καλδάρα, αλλά και Μικρασιάτικα και Ρεμπέτικα, σε μια μοναδική σύνθεση από δύο ορχήστρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ