ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μadrugada: Σε νέες εκτελέσεις τα Majesty και Strange Colour Blue

Μadrugada: Σε νέες εκτελέσεις τα Majesty και Strange Colour Blue

Δυο εμβληματικά τραγούδια των MADRUGADA σε νέες, διαφορετικές εκτελέσεις Majesty και Strange Colour Blue

Ο «ύμνος» των Madrugada, το Majesty σε ακουστική εκτέλεση στο studio του Pepper 96,6 ειδικά για το ελληνικό κοινό και το «απόλυτο» Strange Colour Blue, από το θρυλικό, πρώτο τους άλμπουμ «Industrial Silence» (1999), σε μία διαφορετική εκτέλεση, σε ένα μικρό bar στη γενέθλια γη τους και σε ένα νέο ατμοσφαιρικό βίντεο κλιπ, έτσι όπως του αρμόζει.

Τι σημαίνουν όμως αυτά τα δυο τραγούδια για τους Madrugada;

Το Majesty, η λατρεμένη μπαλάντα πρωτο - περιλήφθηκε στο 3ο άλμπουμ των Madrugada, Grit. Από εκεί και πέρα το Majesty έγραψε τη δική της ιστορία ...

Τον περασμένο Μάιο οι Madrugada ηχογράφησαν live το Majesty στο στούντιο του Pepper 96.6, στο πλαίσιο των acoustic live sessions @ Pepper 96.6, τα οποία απολαμβάνουν οι ακροατές του σταθμού. Στη συνέχεια συνομίλησαν χαλαρά με τον Γιώργο Μουχταρίδη, διευθυντή του Pepper 96.6.


Ο Sivert Hoyem θυμάται:

«Έγραψα το Majesty στ η Βόρεια Νορβηγία την άνοιξη του 2001. Θυμάμαι ότι ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα εκείνη την ημέρα, έκατσα με την κιθάρα μου στο κρεβάτι και το τραγούδι γράφτηκε με τη μία, σα να βρισκόταν ήδη εκεί, στο μυαλό μου. Δεν πρέπει να μου πήρε πάνω από 15 λεπτά για να το τελειώσω. Δε θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που έπαιξα το τραγούδι στον Ρόμπερτ, στο διαμέρισμά του στο Όσλο. Αμέσως αναγνώρισε πως ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό. Ο Ρόμπερτ πάντα σου έλεγε ευθέως αν του άρεσε κάτι ή όχι. Ηχογραφήσαμε ένα demo του Majesty στο κασετόφωνο του εκείνο το βράδυ. Το τραγούδι έγινε το πρώτο μας μεγάλο hit στο ραδιόφωνο και το έχουμε παίξει σχεδόν σε κάθε συναυλία μας από τότε που κυκλοφόρησε ως μέρος του Grit, το 2003. Η live εκτέλεση του Majesty συνεχώς εξελίσσεται, αυτή η απογυμνωμένη ακουστική εκδοχή του είναι ίσως πιο κοντά στην original μορφή που είχε. Άκουσα πως ο Robbie Williams είπε πως ήταν το καλύτερο τραγούδι που είχε ακούσει ποτέ στη σκηνή στο Όσλο. Ίσως να το είπε για να ευχαριστήσει εν μέρ ει τους ντόπιους ακροατές, αλλά και πάλι, το ότι άκουσα κάτι τέτοιο με έκανε να νιώσω πολύ περήφανος.»

"I wrote Majesty in Northern Norway in the Spring of 2001. It was the first thing I did that day, I sat with my guitar on the bed and the song was just there. It probably took me no more than 15 minutes to finish it. I'll never forget playing it to Robert for the first time at his flat in Oslo. He instantly recognized it as something special. Robert would always tell you straight out if he liked something or not. We recorded a demo of it on his 4-track that night. The song became our first hit single on the radio, and we've played it at most of our shows since it was released on Grit in 2003. The live version of Majesty is constantly evolving, this stripped down acoustic version is probably quite close to it's original form. I heard that Robbie Williams said it was the best song he ever heard once on stage in Oslo. He probably said it partly to please the local crowd, but still, it made me very proud when I heard about it."

Από σήμερα λοιπόν, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου ας απολαύσουμε τους Madrugada και το Majesty στα live sessions του Pepper 96.6. Μείνετε συντονισμένοι στη συχνότητα του Pepper 96.6 μιας και ακολουθούν κι άλλα τραγούδια από τους Madrugada ηχογραφημένα ειδικά για τον Pepper 96.6.

"Oh you were majesty
Your robes were heavy
And your roads were very cold
Oh, oh, oh majesty

But in my mind
I could still climb inside your bed
And I could be victorious
Still the only man to pass to the glorious arch of your head, o-oh"

Writer(s): Sivert Hoeyem, Frode Jacobsen, Robert S Buraas

Για το Madrugada / Pepper 96.6 acoustic live Sessions συνεργάστηκαν οι:

Presenter / Journalist Pepper 96.6: Γιώργος Μουχταρίδης
Δημιουργία βίντεο: Vasia Anagnostopoulou Photography
Ηχοληψία: Εμμανουήλ Ζανίδης Encore Sound
Ηχο γράφηση: Κωσταντίνος Μαραγκάκης
Backline Services: Manos Backline
Τεχνική επιμέλεια: Αναστάσιος Λαμπρόπουλος
Φωτογραφίες: Χρόνης Περράκης

Strange Colour Blue

Το βίντεο κλιπ γυρίστηκε στην πόλη που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι Madrugada, το Stokmarknes σ τη βόρεια Νορβηγία. Τα γυρίσματα μάλιστα έγιναν στην τοπική παμπ Rødbrygga, όπου οι Madrugada έδιναν τις πρώτες τους συναυλίες ως μια άσημη μπάντα στα μέσα της δεκαετίας του 90! Το κομμάτι ηχογραφήθηκε ζωντανά με την πολύτιμη βοήθεια των κατοίκων της περιοχής, ενώ το βίντεο κλιπ σκηνοθετήθηκε από τον Eivind Holmboe.

Έτσι και το Strange Colour Blue είναι πλέον μέρος του Vesterålen project. Στο project περιλαμβάνονται μια σειρά από βίντεο στα οποία οι Madrugada ερμηνεύουν τραγούδια από το τελευταίο τους άλμπουμ, Chimes at Midnight, αλλά και παλιότερα, κλασικά και αγαπημένα τραγούδια τους. Όλα τα τραγούδια είναι ηχογραφημέ να ζωντανά κάτω από δύσκολες συνθήκες στον τόπο καταγωγής των Madrugada, στην περιοχή του Vesterålen της Βόρειας Νορβηγίας, με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης αυτού του project, η μπάντα επισκέφθηκε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές και άγνωστες τοποθεσίες της περιοχής με σκοπό να δημιουργήσει έναν οπτικοακουστικό χάρτη της ιστορίας των Madrugada.

Πληροφορίες για τη συναυλία

MADRUGADA

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο)

Special Guest: Ane Brun

Opening Act: Αmanda Tenfjord

Η ήρεμη δύναμη των Madrugada, η μουσική τους, θα πλημμυρίσει το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας στις 24 Σεπτεμβρίου. Αυτή τη φορά, δε θα είναι μόνοι. Δύο υπέροχες γυναίκες, δύο από τις πιο ωραίες και μελωδικές νέες φωνές της ποπ σήμερα η Ane Brun και η δική μας Αmanda Tenfjord θα τους συνοδεύσουν ζωντανά στη σκηνή.

Μείνετε συντονισμένοι στο event της συναυλίας στο facebook:
https://www.facebook.com/events/847606729266154

Η φωτογραφία των Madrugada στο Παναθηναϊκό Στάδιο είναι της Ρενέ Ρεβάχ (Renee Revah). Οι υπόλοιπες φω τογραφίες των Madrugada είναι του Knut Aaserud.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ εισιτηρίων συνεχίζεται. Εξασφαλίστε έγκαιρα το εισιτήριό σας!

ΤΙΜΕΣ εισιτηρίων

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 42 ευρώ και φθάνουν τα 85 ευρώ. Συγκεκριμένα:

Γενική Είσοδος - Κερκίδες | Tiers: 42 ευρώ
Γενική Είσοδος Arena: 55 ευρώ
Golden Arena: 85 ευρώ
VIP A & VIP B: 85 ευρώ

Οι πωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Σημεία Προπώλησης

Δίκτυο viva
Ηλεκτρονικά: viva .gr
Τηλεφωνικά: 11876
Σε όλα τα Viva Spots
(Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αθηνόραμα.gr, Yoleni's)
Δίκτυο Public
Public on line: https://tickets.public.gr/music/madrugada/

Kαταστήματα Public
https://www.public.gr/templ ates/publicStorelocator.jsp

Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 9636 489

ΔΗΜΟΦΙΛΗ