ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oι Έλληνες οραματιστές αρχιτέκτονες θα χτίσουν τελικά το σπίτι τους στο βράχο

Oι Έλληνες οραματιστές αρχιτέκτονες θα χτίσουν τελικά το σπίτι τους στο βράχο

Όταν η Casa Brutale, ένα project που επινόησαν οι Έλληνες Λαέρτης Βασιλείου και Παντελής Καμπουρόπουλος, του αρχιτεκτονικού γραφείου OPA έγινε viral ένα χρόνο πριν, το διαδίκτυο ενθουσιάστηκε.

Ήταν εύλογη αντίδραση. Το τολμηρό όραμα τους, η κατασκευαστική τους πρόταση που ενώνει ουρανό και θάλασσα καθώς σφηνώνεται μέσα σε βράχο που αποκάλεσαν Casa Brutale, έμοιαζε απίθανο.

“Θέλαμε να σπάσουμε το Ίντερνετ” είχε σχολιάσει ο Λαέρτης Βασιλείου στο ArchDaily, αναφέρει το CNN. "Θέλαμε να συστήσουμε την νεοσύστατη πλατφόρμα μας στον κόσμο" συμπλήρωσε -κάτι που έγινε με viral επιτάχυνση.

Η κοινότητα του διαδικτύου ενθουσιάστηκε αν και αρκετοί (οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου) αντέδρασαν στα κοινωνικά δίκτυα κάνοντας λόγο για προσπάθεια εντυπωσιασμού.

opa

Λαέρτης-Αντώνιος Αντο Βασιλείου και Παντελής Καμπουρόπουλος.

“O αρχιτέκτονας σχεδίασε κάποτε έναν πρόβολο (μπαλκόνι) 222μ ελεύθερου ανοίγματος και ζήτησε από τον πολιτικό μηχανικό - στατικό να το κτίσει” έγραφε κάποιος.

“Με τα λόγια κτίζω ανώγεια και κατώγεια” συμπληρώνει ένας άλλος. “Moιάζει πιο πολύ με καταφύγιο του Β' Παγκοσμίου πολέμου παρά με σπίτι. Κρύο σαν άσχημο όνειρο” σχολιάζει κάποιος τρίτος.

“Σιγά μην πάρει άδεια πολεοδομίας” ήταν η σκωπτική παρατήρηση που ακυρώνεται σήμερα δικαιώνοντας τους εμπνευστές του.

Η Casa Brutale των OPA (Opel Platform for Architecture) θα κατασκευαστεί στη Βηρυτό του Λιβάνου σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων ARUP και το κατασκευαστικό γραφείο SAA με έδρα το Λίβανο.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν την Τρίτη οι επινοητές του, το Casa Brutale θα κατασκευαστεί στο βουνό Faqra έξω από τη Βηρυτό, σε υψόμετρο 1600μ. μετά από την επιθυμία του Alex Demirdjian, CEO της Demco Properties, να ζησει στο σπίτι μέσα στο βράχο όταν το τολμηρό εγχείρημα ολοκληρωθεί το 2018.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

A house is being built inside a cliff, thanks to the internet

ΔΗΜΟΦΙΛΗ