ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη συλλογή βιβλίων στην Ουκρανική γλώσσα - Με πρωτοβουλία της Ολένα Ζελένσκα

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη συλλογή βιβλίων στην Ουκρανική γλώσσα - Με πρωτοβουλία της Ολένα Ζελένσκα
Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα ΑP Photo

Mια μικρή συλλογή λογοτεχνικών βιβλίων ποικίλου περιεχομένου γραμμένων στην ουκρανική γλώσσα θα εκτίθεται για έναν μήνα στον χώρο των Ανοιχτών Αναγνωστηρίων του 2ου ορόφου του κεντρικού κτηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

H συλλογή παρουσιάστηκε σήμερα στην Εθνική Βιβλιοθήκη, παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, του πρέσβη της Ουκρανίας στην Αθήνα, Sergii Shutenko, του προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΕΒΕ, Σταύρου Ζουμπουλάκη και του γενικού διευθυντή της ΕΒΕ, Φίλιππου Τσιμπόγλου.

Η δράση βασίζεται σε μία πρωτοβουλία της πρώτης κυρίας της Ουκρανίας, Oλένα Ζελένσκα, για την ανάδειξη των ουκρανικών γραμμάτων, η οποία είχε ξεκινήσει πριν τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ αποτελεί μια ακόμα χειρονομία επιβεβαίωσης των φιλικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της χειμαζόμενης Ουκρανίας.

Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρεται στις κοινές δράσεις που έχει αναπτύξει από την ημέρα της εισβολής, σε συνεργασία με την Ουκρανική πρεσβεία.

«Από τη διοργάνωση επισκέψεων παιδιών-προσφύγων στα μουσεία μας μέχρι συναυλίες εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ υπέρ της Ουκρανίας και από την προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ μέχρι τη φιλοξενία του Φεστιβάλ Odessa Classics στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ρώσου Προέδρου για μερική επιστράτευση, μία ακόμα πολιτιστική δράση λαμβάνει χώρα, με τη συνδρομή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα συνεχίσει να αναδεικνύει διάφορες πτυχές του ουκρανικού πολιτισμού και να αντιστέκεται στο να αποτελέσει ο πόλεμος αυτός, 211 ημέρες μετά την έναρξη του, μέρος της κανονικότητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ