ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Notre Dame»: Μια μίνι σειρά θα αφηγηθεί την ιστορία της καταστροφικής πυρκαγιάς

«Notre Dame»: Μια μίνι σειρά θα αφηγηθεί την ιστορία της καταστροφικής πυρκαγιάς
ΑP Photo

Τον Απρίλιο του 2019 μια καταστροφική πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων συγκέντρωσε τα βλέμματα όλης της υφηλίου.

Tο Netflix έδωσε στη δημοσιότητα ένα τρέιλερ για την επερχόμενη, γαλλόφωνη μίνι σειρά «Notre Dame», η οποία θα αφηγηθεί από πολλές οπτικές γωνίες την ιστορία.

Στη σειρά θα παρακολουθήσουμε τα συγκλονιστικά γεγονότα εκείνων των ημερών, σαν μια ιστορία που αφηγούνται διάφοροι χαρακτήρες.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής, που πρόκειται να βγει σε σύνταξη (Roschdy Zem) γίνεται γρήγορα το πρόσωπο της ελπίδας όταν επιστρέφει στο καθήκον του λίγες μέρες πριν παραιτηθεί από τη θέση του.

Μια πυροσβέστης (Megan Northam) που έζησε πρόσφατα το θάνατο ενός συνομηλίκου της είναι έτοιμη να θέσει ξανά τη ζωή της σε κίνδυνο για να σώσει τον καθεδρικό ναό.

Υπάρχει επίσης μια παρουσιάστρια ειδήσεων (Alice Isaaz), η οποία καλύπτει τη συνεχιζόμενη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και μια γυναίκα (Marie Zabukovec) που αντιμετωπίζει τόσο την καταστροφή του κτιρίου όσο και τον ολοένα και πιο κοντινό θάνατο της κατάκοιτης μητέρας της.

Πίσω από τη δραματοποιημένη αυτή ιστορία βρίσκεται ο σκηνοθέτης Hervé Hadmar με ένα σενάριο που έγραψε μαζί με τον Olivier Bocquet.

Μέχρι σήμερα, οι αρχές δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς ξέσπασε η πυρκαγιά, αν και πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να είχε σχέση με τις εργασίες αποκατάστασης που γίνονταν σε όλη την εκκλησία και ειδικά στο καμπαναριό. Ενώ μεγάλο μέρος της δομής υπέστη ζημιές, τα συνεργεία διάσωσης κατάφεραν να βγάλουν από το ναό αμέτρητα έργα τέχνης και θρησκευτικά αντικείμενα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ