ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού Αστυπάλαιας: Δράσεις πολιτισμού στο νησί του Αιγαίου

3ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού Αστυπάλαιας: Δράσεις πολιτισμού στο νησί του Αιγαίου

Με όχημα τον πολιτισμό η Αστυπάλαια εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των δράσεων για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Αστυπάλαιας και το Αστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Τα Βιβλία Παίζει» συνεργάζονται και διοργανώνουν το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού Αστυπάλαιας, την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022.

Η πεταλούδα του Αιγαίου, συνεχίζοντας την παράδοση του 2018 και 2019, γίνεται και πάλι φέτος, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, σημείο αναφοράς για το παιδί και τον πολιτισμό, που είναι και οι πηγές έμπνευσής του.

Με κεντρικό σύνθημα «Ανοίξτε την αγκαλιά σας. Προστατέψτε μας», ο φετινός θεματικός άξονας των δράσεων, εστιάζει στον βιώσιμο στόχο 15 «Ζωή στη στεριά».

Συγκεκριμένα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες σχετικά με την επιρροή της κλιματικής αλλαγής στο ζωικό βασίλειο, αλλά και να προσεγγίσουν νέους τρόπους έκφρασης, επικοινωνίας και παρατήρησης με αφορμή τα επιλεγμένα εκπαιδευτικά και εικαστικά εργαστήρια.

H θεματική παράσταση με σαπουνόφουσκες υπό το άγρυπνο βλέμμα του κάστρου της Αστυπάλαιας και το φως των αστεριών θα συμπληρώσουν το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Το φετινό φεστιβάλ έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, αποδεικνύει ότι ο σεβασμός στον θεσμό μπορεί να συμβαδίσει απόλυτα με θέματα επίκαιρα, πλήρως συντονισμένα με την εποχή.

Το σύνολο των εργαστηρίων και το ψυχαγωγικό πρόγραμμα θα φιλοξενηθούν σε υπαίθριους, δημόσιους και φυσικούς χώρους, κάτι που δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν διαφορετικά σημεία του νησιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ