ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού

Τα γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού
Τα έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου περιμένουν τους επισκέπτες στο ομώνυμο πάρκο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου για δέκατη συνεχή χρονιά συνεχίζουν το πρόγραμμα μηνιαίων δωρεάν ξεναγήσεων και μας προσκαλούν να επισκεφθούμε την Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού και να γνωρίσουμε από κοντά το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου μέσα από τα γλυπτά της ομώνυμης Πλατείας.

Η Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού είναι η μοναδική δημοτική γλυπτοθήκη στην Ελλάδα αφιερωμένη σε έναν καλλιτέχνη. Ο Δήμος Ψυχικού τιμώντας τον γλύπτη έδωσε στην πλατεία το όνομά του. Mε τη συνεργασία του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου και του συλλέκτη, αγαπητού φίλου του καλλιτέχνη Ζαχαρία Πορταλάκη, τοποθετήθηκαν στην πλατεία επτά γλυπτά μεγάλων διαστάσεων.

Η πρωτοβουλία αυτή συνέβαλε στο όραμα που είχε ο ίδιος ο Ζογγολόπουλος ότι η Τέχνη οφείλει να είναι προσβάσιμη στον πολύ κόσμο.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου είναι ανοικτό στο κοινό για μια επίσκεψη στην κατοικία και στο εργαστήριο του Γιώργου και της Ελένης Ζογγολοπούλου, καθώς επίσης για μελέτη και έρευνα στο έργο τους.

Στους χώρους του Ιδρύματος ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί την έκθεση γλυπτών και ζωγραφικών έργων, ενώ στο εργαστήριο πέραν των έργων θα μπορέσει να δει τα εργαλεία και τα υλικά των δύο καλλιτεχνών, Δευτέρα με Παρασκευή 09:00-17:00.

Ξεναγήσεις ελέυθερες για όλους

Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα μετά από την ξενάγηση στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού ακολουθεί επίσκεψη και ξενάγηση στους χώρους του Ιδρύματος.

Χώρος: Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού – Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Δημοκρατίας, Π. Ψυχικό (δίπλα στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου).

Είσοδος: Ελεύθερη, δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

Χώρος προσβάσιμος σε Α.Μ.Ε.Α.

Στάθμευση: Άνετος χώρος ελεύθερης στάθμευσης.

ΜΜΜ: Μετρό Πανόρμου - Λεωφορ. 653, στάση Άγιος Δημήτριος και περπάτημα 1' σε ευθεία πορεία επί της Λ. Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ