ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μαγικός Πλανήτης» - H νέα ψηφιακή παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά στο Πλανητάριο

«Μαγικός Πλανήτης» -  H νέα ψηφιακή παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά στο Πλανητάριο

«Ο Μαγικός Πλανήτης» είναι μια νέα ψηφιακή παράσταση του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, η οποία θα προβάλλεται από τον Οκτώβριο.

Σχεδιασμένη για ηλικίες 5-12 ετών, θα γοητεύσει όλη την οικογένεια και θα επιτρέψει στα παιδιά να εμπεδώσουν τις εμπειρικές γνώσεις που έχουν ήδη και να τις εμπλουτίσουν επιστημονικά με ψυχαγωγικό τρόπο.

Στις διακοπές της στο σπίτι του παππού της, η μικρή Μία ανακαλύπτει ένα κομμάτι αστρονομικού μηχανήματος και αρχίζει η περιπέτειά της στον μυστηριώδη κόσμο των φυσικών φαινομένων.

Ο Έντμουντ, ο εκκεντρικός θείος της, ξεγελά το κορίτσι, ώστε να χρησιμοποιήσει τις μυστικές δυνάμεις του ειδικού μηχανισμού του για να αλλάξει τις εποχές του κόσμου. Θα μπορέσει η Μία να τον αποτρέψει; Θα διατηρήσει την κλίση του άξονα της Γης; Θα σώσει τον πλανήτη;

Η παράσταση δείχνει τις εναλλαγές των εποχών σε σχέση με τη θέση του Ήλιου και την περιστροφή της Γης, τις μεταβολές των καιρικών φαινομένων και την αναγέννηση και μεταμόρφωση της φύσης. Τα παιδιά μαθαίνουν με ποιο τρόπο ο κεκλιμένος άξονας της Γης επηρεάζει τη γωνία του ηλιακού φωτός, δημιουργώντας τις εποχές. Στόχος είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με το φυσικό αυτό φαινόμενο, να τους δοθούν τα πρώτα ερεθίσματα και οι βασικές πληροφορίες για την εναλλαγή των εποχών και την μεταμόρφωση της φύσης λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Τα γραφικά έχουν δημιουργηθεί από καλλιτέχνες που εργάσθηκαν σε πετυχημένες παραστάσεις του εξωτερικού, όπως το «Dream to Fly», το «Hello Earth» και το «Explore».

Στην ελληνική μεταγλώττιση, παραγωγής Ιδρύματος Ευγενίδου, την μικρή Μία υποδύεται η ηθοποιός Λυδία Τζανουδάκη, τον παππού της ο Βασίλης Μηλιός, τον εκκεντρικό Θείο Έντμουντ ο Χάρης Γρηγορόπουλος και την θεία Λουίζ η Βίβιαν Κοντομάρη. Τον γενικό συντονισμό, την επιμέλεια μεταγλώττισης και την σκηνοθεσία ανέλαβε η Μαρία Ζερβού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ