ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάθε μέρα και ένα έργο Τέχνης: Το εικαστικό «ημερολόγιo» του Pep Carrió

Κάθε μέρα και ένα έργο Τέχνης: Το εικαστικό «ημερολόγιo» του Pep Carrió
Pep Carrió/Instagram

Μπορεί κάθε ημέρα σε ένα ημερολόγιο να σηματοδοτείται με ένα έργο Τέχνης; Εξαρτάται από την αποφασιστικότητα του καλλιτέχνη. Και το ταλέντο του φυσικά.

Το 2007, ο με βάση τη Μαδρίτη καλλιτέχνης και εικονογράφος, Pep Carrió εγκαινίασε ένα ημερολόγιο το οποίο αντιμετώπιζε ως πρόκληση που έθετε μία μόνον προϋπόθεση: να ζωγραφίζει κάτι κάθε μέρα.

Ήθελε να δει αν θα κατάφερνε να γεμίσει ένα Moleskine μέσα σε μια χρονιά. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα συνεχίζει αδιαλείπτως αυτό το πρότζεκτ.

Χρησιμοποιώντας μάρκερ, μολύβι, τέμπερα, πενάκι, μελάνη, κολάζ και υλικά τα οποία έβρισκε, δημιουργούσε από σιλουέτες μέχρι σουρεαλιστικά οχήματα και τοπία. Στους πρώτους τόμους, οι εικόνες φιλοξενούνταν στις δύο σελίδες αντικριστά αλλά τα τελευταία χρόνια ο καλλιτέχνης γεμίζει με μία μόνον εικόνα ολόκληρο το κάθε σαλόνι του «ημερολόγιού» του.

Με έργα του συμμετέχει στο «From Spain with Design» το οποίο ταξιδεύει σε όλη την Ισπανία φέτος και στο «Play with Design» το οποίο έως τις 23 Οκτωβρίου φιλοξενείται στο Centre del Carme Cultura Contemporània στη Βαλένθια.

https://www.instagram.com/p/ChraejpOjPM

Στο λογαριασμό του στο Instagram δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθούμε κάθε μέρα το εικαστικό ημερολόγιό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ