ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια τρομακτική «Νύχτα στο Μουσείο»: Η Τεχνόπολη γιορτάζει το Halloween

Μια τρομακτική «Νύχτα στο Μουσείο»: Η Τεχνόπολη γιορτάζει το Halloween
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρσι, η δράση «Μια Νύχτα στο Μουσείο» επιστρέφει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να προσφέρει την πιο τρομακτική νυχτερινή εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους.

Με έμπνευση το Halloween, η ομάδα του μουσείου έχει σχεδιάσει και διοργανώνει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου μια σειρά από συναρπαστικές και πρωτότυπες δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών.

Από τις 17.30 έως τις 22.00, οι συμμετέχοντες θα ζήσουν μια διασκεδαστική και spooky βραδιά γεμάτη παιχνίδι, χορό, εξερεύνηση και πολλές εκπλήξεις μέσα στο βιομηχανικό μνημείο που έδωσε φως στην πόλη της Αθήνας για περισσότερα από 120 χρόνια.

Οι μικροί, αφού φορέσουν την πιο τρομακτική στολή τους, θα λάβουν μέρος σε ένα φοβερό και τρομερό εικαστικό εργαστήριο. Με έμπνευση τις ιστορίες τρόμου, θα συνθέσουν τη δική τους «σκοτεινή» μακέτα, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα κι άλλα παράξενα υλικά.

Και οι μεγάλοι της παρέας; Όσο τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, οι κηδεμόνες θα συμμετάσχουν στο παιχνίδι μυστηρίου και γρίφων, Gas Mystery, που έρχεται σε μια πιο Halloween εκδοχή προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία απόδρασης. Το παιχνίδι πραγματοποιείται με φυσικό σκηνικό ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια του εργοστασίου, το Νέο Υδαταέριο. Θα καταφέρουν άραγε να αποδράσουν; Ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Ακολουθεί ένα διασκεδαστικό εργαστήριο body music. Αν η κοιλιά ήταν ένα κρουστό όργανο, τι ήχο θα έκανε; Τι ρυθμό μπορούν να δημιουργήσουν τα δάκτυλά μας; Μικροί και μεγάλοι, με τη δασκάλα χορού Natasa Chanta-Martin, φτιάχνουν παράξενους ήχους και τρομακτικά μουσικά μοτίβα με όλα τα μέρη του σώματός τους, συντονίζονται ρυθμικά, επικοινωνούν καλύτερα και ανακαλύπτουν το μαγικό κόσμο της μουσικής του σώματος.

Σειρά έχει ένα διάλειμμα για νόστιμα σνακ που θα δώσουν την απαραίτητη ενέργεια για το πιο μυστηριώδες κυνήγι θησαυρού που θα ακολουθήσει. Μικροί και μεγάλοι περιηγούνται στα λιγότερο φωτισμένα κτίρια του εργοστασίου με εργαλεία τους έναν χάρτη, έναν φακό, ταχύτητα, παρατηρητικότητα και πολλή φαντασία. Ανακαλύπτουν γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες, «ξεκλειδώνουν» τα μυστικά του παλιού εργοστάσιου μέσα από το παιχνίδι και το μυστήριο και συλλέγουν τις πιο παράξενες κολοκύθες.

Info

Hμερομηνία: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Ώρες: 17.30-22.00

Meeting point: INNOVATHENS

Κόστος: 60 ευρώ (συνοδός & παιδί)

Κρατήσεις & πληροφορίες: 213-0109325 (Δευτέρα-Παρασκευή, 11:00-16.00)

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

213 0109325, 213 0109300

gasmuseum@athens-technopolis.gr

www.gasmuseum.gr

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ