ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λαύριο: Το παλιό Δημοτικό μετατρέπεται σε Ορυκτολογικό Μουσείο

Λαύριο: Το παλιό Δημοτικό μετατρέπεται σε Ορυκτολογικό Μουσείο
Tο ιστορικό κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου του Λαυρίου

Ένα παλαιό ιστορικό κτίσμα του Λαυρίου, το οποίο φιλοξένησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, θα αναστηλωθεί από το Δήμο κι εκεί θα μεταστεγαστεί το Ορυκτολογικό Μουσείο, όπου αποτυπώνεται η ιστορία της περιοχής, καθώς συνδέθηκε για δεκαετίες με την εξόρυξη μετάλλων.

Η δημοτική Αρχή υπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας με τη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων Λαυρεωτικής και την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής, στοχεύοντας στην κατάλληλη διαμόρφωση της λειτουργικότητας του κτίσματος, στην παράλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του οικοπέδου, αλλά και στην αξιοποίηση της υπόλοιπης έκτασης για αναψυκτήριο, εργαστήρια, χώρους υγιεινής και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

«Η δημιουργία και η λειτουργία ενός Ορυκτολογικού Μουσείου διεθνούς εμβέλειας και η ολοκλήρωση της αναστήλωσης του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου κόστους 1.900.000 ευρώ, αποτελεί βασικό στόχο μας. Ο πολιτισμός για εμάς είναι ζωτικό κομμάτι της ταυτότητάς μας και πυλώνας συνέχειας και ανάπτυξης», είπε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς και πρόσθεσε ότι «γίνεται πραγματικότητα η ολοκληρωμένη ανάδειξη του γεωλογικού και ορυκτολογικού πλούτου της περιοχής μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ