Βιβλιοθήκες σε απόγνωση: Φέρτε πίσω τα βιβλία, σας χαρίζουμε τα πρόστιμα
Οι βιβλιοθήκες του Πίτερμπορο, πόλης της Αγγλίας με πληθυσμό 202.110 κατοίκων, αποφάσισαν ότι δεν θα επιβάλλουν πρόστιμα σε όλους εκείνους που έχουν δανειστεί βιβλία και δεν τα έχουν επιστρέψει. Με αυτό το τρόπο θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν τον εντυπωσιακό αριθμό των 22.000 βιβλίων που λείπουν από τα ράφια τους.
Η αρμόδια υπηρεσία, η οποία διαχειρίζεται 10 βιβλιοθήκες σε όλη την περιοχή, αποφάσισε να δοθεί μια περίοδος χάριτος και συγκεκριμένα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ενθαρρύνοντας παράλληλα τους αναγνώστες να επιστρέψουν στις βιβλιοθήκες.
«Μετά την πανδημία, ο αριθμός των χρηστών στις βιβλιοθήκες έχει μειωθεί σημαντικά», ανέφερε η υπεύθυνη υπηρεσιών βιβλιοθηκών Φιρζάνα Σαχίν. «Δεν θέλουμε τα πρόστιμα να στέκονται εμπόδιο στην πρόσβαση των χρηστών στις βιβλιοθήκες».
Επίσης και οι αναγνώστες που έχουν χάσει τα βιβλία θα απαλλάσσονται από τα πρόστιμα.
Σύμφωνα με τον Guardian, οι μισές βιβλιοθήκες στην Αγγλία και την Ουαλία δεν χρεώνουν ημερήσια πρόστιμα για τα καθυστερημένα βιβλία θέλοντας να επαναφέρουν τους αναγνώστες στις πόρτες τους.
Γερμανία: Ο 45χρονος μακελάρης ήταν σε διαμάχη για την επιμέλεια της κόρης του - Το χρονικό
09:14
Πυρκαγιά στη Λούτσα Εύβοιας - Επιχειρούν αεροσκάφη
09:09
Μέχρι 10 εκατ. αυγά θα μπορούσαν να γεννήσουν οι 158 λαγοκέφαλοι - Τι σηματοδοτεί η αλίευσή τους
09:06
Η BMW σκέφτεται την επιστροφή της θρυλικής M1
08:59