ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αποκαλύποντας το αόρατο Σύμπαν»: Μια ξενάγηση στα μυστήρια του κόσμου μας από το Αστεροσκοπείο

«Αποκαλύποντας το αόρατο Σύμπαν»: Μια ξενάγηση στα μυστήρια του κόσμου μας από το Αστεροσκοπείο

Tο Σάββατο 19 Νοεμβρίου θα προβληθεί στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η ταινία με τίτλο «Αποκαλύποντας το αόρατο Σύμπαν».

Η ταινία, που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AHEAD2020 σε σκηνοθεσία του Φάνη Ματσόπουλου, θα ξεναγήσει τους θεατές στα ενεργειακά αστρικά φαινόμενα που παράγουν ακτίνες-Χ και βαρυτικά κύματα ή αλλιώς στην καινούργια αστρονομία των λεγόμενων «πολλαπλών αγγελιοφόρων».

Η ταινία έχει ήδη προβληθεί σε πάνω από 100 πλανητάρια σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε πάνω από 10 γλώσσες.

Την ταινία θα προλογίσει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας (ΙΑΑΔΕΤ) του ΕΑΑ δρ. Σ. Βασιλάκος, ενώ θα γίνει ζωντανή σύνδεση με την Πίζα στην Ιταλία, από όπου θα μιλήσει ο διευθυντής του EGO (Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Βαρυτικών Κυμάτων) καθηγητής Σταύρος Κατσανέβας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο και θα ξεκινήσει στις 20:00. Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για άτομα από 10 ετών και άνω.

Υποχρεωτικές είναι οι κρατήσεις, μέχρι την συμπλήρωση των 100 διαθέσιμων θέσεων, τηλεφωνικά στο 210-3490022 (καθημερινές 10-3 μμ). Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την επίδειξη του ιστορικού τηλεσκοπίου NEWALL.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ