ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ3 με άξονες Περιφέρεια, Περιβάλλον, Αθλητισμός

Θεσσαλονίκη: Παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ3 με άξονες Περιφέρεια, Περιβάλλον, Αθλητισμός

Περιφέρεια, Περιβάλλον, Αθλητισμός. Αυτοί είναι οι τρεις πυλώνες, πάνω στους οποίους βασίζεται το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ3, που παρουσιάστηκε στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» του κινηματογράφου Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη.

Την παρουσίαση έκανε ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 Φίλιος Στάγκος, σύμφωνα με τον οποίο, οι άξονες αυτοί δεν καθορίζουν αποκλειστικά το πρόγραμμα του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά αποτελούν το τρίπτυχο που συνθέτει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του.

«Ειδικά φέτος που διανύουμε ένα έτος ορόσημο για την ιστορία του τόπου μας, δίνουμε περισσότερο χώρο στο πρόγραμμά μας στην ιστορία και την παράδοση. Επιπλέον, μέσα από τα ενημερωτικά προγράμματά μας, τις εκπομπές και τα ντοκιμαντέρ που καλύπτουν όλες τις πτυχές της ιδιαίτερης ταυτότητας της ΕΡΤ3, τις αθλητικές μεταδόσεις και τις επιλεγμένες ταινίες και σειρές μυθοπλασίας, φιλοδοξούμε να παρουσιάζουμε στο ευρύ κοινό μία εναλλακτική πρόταση που ενημερώνει, εκπαιδεύει και ψυχαγωγεί ποιoτικά», είπε.

Το ενημερωτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ3 εμπλουτίζεται με δύο νέες εκπομπές, τη σειρά ημίωρων ντοκιμαντέρ «Εντός Κάδρου», που προσεγγίζουν πολύπλευρα διάφορα κοινωνικά ζητήματα και τη «Μέρα με Χρώμα», μία πρωινή ενημερωτική - ψυχαγωγική εκπομπή, που στοχεύει στην ενδυνάμωση της σχέσης της ΕΡΤ3 με την πόλη της Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια. Τα δελτία ειδήσεων προβάλλονται σε νέα ώρα, στη 1 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα, ενώ προηγείται το δελτίο καιρού στις 17:45.

«Η ΕΡΤ3 είναι η περιφέρεια»

Τη διαχρονική εστίαση της ΕΡΤ3 στην περιφέρεια, τόνισε ο γενικός διευθυντής του καναλιού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στην ΕΡΤ3 ζούμε και αναπνέουμε στην περιφέρεια και καθημερινά μας διακατέχει μια αγωνία να διαμορφώνουμε και ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με αυτήν και για αυτήν».

Η ελληνική περιφέρεια πρωταγωνιστεί στο ωριαίο ενημερωτικό μαγκαζίνο «Περίμετρος», που παρουσιάζει καθημερινά θέματα επικαιρότητας, αναδεικνύοντας, πρόσωπα και τόπους σε όλη την Ελλάδα.

Στις εσχατιές της ελληνικής περιφέρειας κινούνται οι δύο νέες σειρές ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3: «Τα Νησιά στην Άκρη» και οι «Ακρίτες». Εκπομπές όπως οι «+άνθρωποι», «Αληθινή ζωή», «Σπόρος» και η σειρά ντοκιμαντέρ αυστραλιανής παραγωγής «Το ταξίδι μου στην Ελλάδα», συμπληρώνουν το πρόγραμμα του καναλιού που αφορά στην περιφέρεια.

«Το ταξίδι μου στην Ελλάδα»

«Βάλτε την Ελλάδα στο πρόγραμμά σας»

Στο πλαίσιο της ελληνικής παράδοσης και λαογραφίας, αναβιώνει η εμβληματική παραγωγή της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο χωριό».

Στην ίδια ενότητα περιλαμβάνεται ο νέος κύκλος της γνωστής σειράς εκπομπών για την ελληνική μουσική παράδοση «Το Αλάτι της Γης», σύντομα θα ακολουθήσουν νέα επεισόδια από τις «Μουσικές Οικογένειες», όπως και τα δώδεκα πρωτότυπα ημίωρα ντοκιμαντέρ της εκπομπής «45 μάστοροι 60 μαθητάδες», που παρουσιάζουν τους τόπους όπου συνεχίζουν να ασκούνται οικονομικά βιώσιμα παραδοσιακά επαγγέλματα.

«Μουσικές Οικογένειες»

«Ραντεβού με την ιστορία» και τα Βαλκάνια

Αναδεικνύοντας τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της δημόσιας τηλεόρασης, το φετινό τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ3 δίνει έμφαση στην Ιστορία, με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ δικής της παραγωγής «Οι μνήμες πέτρωσαν μέσα της...», που παρουσιάζει σε τέσσερα επεισόδια τις μνήμες καθημερινών γυναικών που έζησαν μια κατεχόμενη ζωή και επέζησαν της φρίκης του Β' Παγκοσμίου πολέμου.

«Οι μνήμες πέτρωσαν μέσα της...»

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή η ΕΡΤ3 παρουσιάζει τη νέα ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ δώδεκα επεισοδίων «Σε μια νέα Πατρίδα», ενώ παρουσιάζει επίσης, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, μια σειρά ντοκιμαντέρ που επανεξετάζουν και φωτίζουν κρίσιμα κεφάλαια της Ιστορίας.

Επιστρέφει επίσης με νέο κύκλο επεισοδίων η βραβευμένη σειρά ντοκιμαντέρ «Βαλκάνια εξπρές», μια από τις μακροβιότερες εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης.

Περιβάλλον, Φύση, Γη, Αθλητισμός και Ψυχαγωγία

Το Περιβάλλον, η Φύση, η Γη, αποτελούν τον δεύτερο πυλώνα του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ3, μία ενότητα που συνεχίζει να εμπλουτίζεται με ρεπορτάζ που ενσωματώνονται στις εκπομπές και στα Δελτία ειδήσεων, αλλά και με μια σειρά από εκπομπές.

Η ΕΡΤ3 αποτελεί τον βασικό φορέα μετάδοσης των αθλητικών μεταδόσεων της ΕΡΤ Α.Ε., με μεγάλες ελληνικές και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που συνθέτουν ένα πολύωρο και ταυτόχρονα ποιοτικό αθλητικό πρόγραμμα.

Στην ΕΡΤ3 υπάρχει η μοναδική καθημερινή αθλητική εκπομπή στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο ο «Κόσμος των Σπορ», ενώ προστίθεται η εβδομαδιαία εκπομπή για το μπάσκετ «Τζάμπολ» και συνεχίζονται οι «Μνήμες Γηπέδων», με ιστορικές στιγμές του Ελληνικού και παγκόσμιου Αθλητισμού.

Στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα της φετινής σεζόν, ξεχωρίζει η δραματική σειρά «Αλυσοδεμένη Αγάπη», που διαδραματίζεται το 1856 και αφηγείται τις περιπέτειες Ουκρανής υπηρέτριας που αγωνίζεται για την ελευθερία της.

Αφιερωμένες στους σινεφίλ, είναι μια σειρά από ταινίες που άφησαν εποχή. Στο πρόγραμμα υπάρχουν επίσης ντοκιμαντέρ που εστιάζουν σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, επιστήμες, υγεία, ευζωία, ταξίδια και μουσική, ενώ δεν λείπουν ούτε οι σειρές μυστηρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ