ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σπουδαία διάκριση της Ασημίνας Προέδρου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου IFFI Goa

Σπουδαία διάκριση της Ασημίνας Προέδρου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου IFFI Goa

Στην πρώτη του εξόρμηση εκτός Ελλάδας, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα και τα έξι βραβεία που απέσπασε στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Ασημίνας Προέδρου επιστρέφει από το Διεθνές Φεστιβάλ IFFI Goa της Ινδίας με το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης Σκηνοθέτη.

Στην ταινία «Πίσω από τις Θημωνιές», σε σενάριο της ίδιας της Ασημίνας Προέδρου, που διαδραματίζεται το 2015, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται ως κραταιό τρίτο κόμμα στη Βουλή, η Ελλάδα ζει το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα της ιστορίας της και το βλέμμα της στρέφεται στον μικρόκοσμο μιας οικογένειας κοντά στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος ενός παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, αρχίζει να μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής.

Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα στο καταπιεστικό περιβάλλον στον οποίο ζει. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.

Πρωταγωνιστούν οι Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου και ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 19 Ιανουαρίου 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ