Προβολή της ταινίας «Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας» το Σάββατο (3/12) στο Γκάζι
Το animation ντοκιμαντέρ «Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας» της Κλεώνης Φλέσσα, θα προβληθεί αύριο Σάββατο (3/12) στις 18:30 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Η ταινία προσεγγίζει τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με μια τρυφερή ματιά.
Ο Παπαφλέσσας ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη την εποχή του Ρομαντισμού κι έγινε μέλος της επαναστατικής οργάνωσης «Φιλική Εταιρεία», αναλαμβάνοντας το καθήκον να ξεσηκώσει τους σκλαβωμένους συμπατριώτες του ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η ταινία, ακολουθεί τα χνάρια του σε Τουρκία, Ρουμανία και Ουκρανία.

Όλα τα ιστορικά γεγονότα, αποδίδονται με τα animation του Μπάμπη Αλεξιάδη.
Τη διεύθυνση φωτογραφίας επιμελήθηκε η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Αρίωνας Γυφτάκης.
Η ταινία έλαβε το Βραβείο Φωτογραφίας στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2022.
Η προβολή θα γίνει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στο Γκάζι (Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136), στις 6.30 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.

Όμιλος ΔΕΗ: Επεκτείνεται στην αγορά της Πολωνίας με χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ 277,3 MW
22:27
Γιατί η Ισπανία κατέχει τους θύλακες Θέουτα και Μελίγια στην βόρεια ακτή της Αφρικής
22:25
Τουρνάς: Τιτάνια μάχη με τις φωτιές υπό αντίξοες συνθήκες - Οι περιοχές που βρίσκονται σε «red code»
22:14
Συνετρίβη αμερικανικό μαχητικό F-35 στη στρατιωτική βάση «MCAS Miramar» στο Σαν Ντιέγκο
22:08