ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υπουργός Πολιτισμού Βρετανίας: Όταν αρχίσεις να επιστρέφεις, πού τελειώνει αυτό;

Υπουργός Πολιτισμού Βρετανίας: Όταν αρχίσεις να επιστρέφεις, πού τελειώνει αυτό;
Η Μισέλ Ντόνελαν αναφέρθηκε στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα (AP Photo/Matt Dunham, File)

«Όταν ξεκινήσεις να επιστρέφεις, πού τελειώνει αυτό;»: αυτό δήλωσε αναφορικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Μισέλ Ντόνελαν.

Όπως δήλωσε η ίδια κατά τη διάρκεια ομιλίας της της ενώπιον της επιτροπής ψηφιακών μέσων, πολιτισμού, μέσων ενημέρωσης και αθλητισμού της Βουλής των Κοινοτήτων, η Βρετανία έχει προσεκτικά διαφυλάξει «αμφισβητούμενα αντικείμενα», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι:

«Συμπάσχω και αντιλαμβάνομαι ορισμένα από τα επιχειρήματα αλλά πιστεύω ότι πρόκειται για έναν πολύ επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο…».

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν είχε μυστικές συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Τα μουσεία μας και τα πολιτιστικά μας κέντρα είναι “κόμβοι” που μπορούν να τους επισκεφθούν όχι μόνο κάτοικοι αυτής της χώρας αλλά και τουρίστες, επιτρέποντας τους να μεταφερθούν σε ένα διαφορετικό μέρος του κόσμου και σε μια διαφορετική περίοδο του χρόνου. τόνισε η ίδια, συμπληρώνοντας ότι η Βρετανία έχει λειτουργήσει ως «φύλακας» των αντικειμένων αυτών.

«Όταν όμως αρχίσεις να δίνεις πίσω, πού τελειώνει αυτό;» διερωτήθηκε η ίδια, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι «πολύ δύσκολο να γνωρίζει πού να επιστρέψεις ορισμένα αντικείμενα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ