ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Jeff Beck: Έφυγε από την ζωή ο θρυλικός βρετανός κιθαρίστας

Jeff Beck: Έφυγε από την ζωή ο θρυλικός βρετανός κιθαρίστας
Ο Jeff Beck ήταν μία από τις σημαντικότερες μορφές της ηλεκτρικής κιθάρας και του ήχου της γενιάς του. Jeffbeck.com

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από την ζωή ο θρυλικός κιθαρίστας και μουσικός Jeff Beck.

Ο Jeff Beck ήταν μία από τις σημαντικότερες μορφές της ηλεκτρικής κιθάρας και του ήχου της γενιάς του και ξεκίνησε την μουσική του καριέρα από το συγκρότημα Yardbirds στο οποίο αντικατέστησε τον επίσης σπουδαίο κιθαρίστα και δημιουργό Eric Clapton. Την μεγάλη καριέρα την έκανε με την μπάντα που είχε το όνομά του Jeff Beck group παρέα με τον Rod Stewart.

Ο τρόπος με τον οποίο έπαιζε τον αγαπημένο του μουσικό όργανο διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό των ήχο της ροκ της δεκαετίας του 60 αλλά και την Metal σκηνή τα χρόνια που ακολούθησαν.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από τον επίσημο λογαριασμό του στο twitter στον οποίο αναφέρεται: «Εκ μέρους της οικογένειάς του είμαστε συντετριμμένοι ανακοινώνοντας τον χαμό του Jeff Beck» και συνεχίζει «ο θάνατός του προήλθε από λοίμωξη βακτηριακής μηνιγγίτιδας και έφυγε εχθές το βράδυ ήσυχα. Η οικογένειά του ζητά σεβασμό στις δύσκολες αυτές ώρες».

Ο Jeff Beck είχε γίνει μέλος του Rock and Roll Hall of Fame δύο φορές και στην ομιλία του κατά την 2η τιμητική του διάκριση από τον κόσμο της Ροκ είχε σημειώσει: «Παίζω με αυτό τον τρόπο γιατί μου επιτρέπει να δημιουργώ τους πιο άρρωστους ήχους που υπάρχουν. Αυτό είναι και το νόημα έτσι δεν είναι; Δεν με ένοιαζαν ποτέ οι κανόνες, στην πραγματικότητα εάν δεν σπάσω τους κανόνες 10 φορές σε κάθε τραγούδι τότε νοιώθω πως δεν έχω κάνει την δουλειά μου όπως πρέπει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ