Berlinale 2023: Στο "Sur l'Adamant" η Χρυσή Άρκτος
Ανανεώθηκε:
Μεγάλος νικητής της Χρυσής Άρκτου στο 73ο φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ο σκηνοθέτης Νικολά Φιλιμπέρ και το ντοκιμαντέρ "Sur l'Adamant".
Το «Sur l'Adamant», ένα ντοκιμαντέρ για ένα πλωτό κέντρο ημερήσιας φροντίδας ατόμων με ψυχικές διαταραχές στην καρδιά του Παρισιού, κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο σήμερα στο 73ο φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.
«Αυτό το ντοκιμαντέρ μπορεί να θεωρηθεί κινηματογράφος από μόνο του με αγγίζει βαθιά», είπε ο σκηνοθέτης Νικολά Φιλιμπέρ κατά την αποδοχή του βραβείου, ζητώντας από το κοινό του να βρει μια κοινή ανθρωπιά σε όλους, ακόμα και στους φαινομενικά άρρωστους.
ΕΛΛΑΔΑ
Συναγερμός: Άνδρας απειλεί να πέσει από κτήριο στο κέντρο της Αθήνας
13:15
ΚΟΣΜΟΣ
Απέλαση Βρετανού διπλωμάτη από τη Ρωσία: «Εξετάζουμε προσεκτικά την απάντησή μας» λέει το Λονδίνο
13:13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης από τη φρεγάτα «Κίμων»: Χρέος να παραδώσω μια πατρίδα πιο ασφαλή απ' ό,τι την παρέλαβα (vids)
13:10
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Metlen - ΕΤΕπ: Βωξίτης και γάλλιο στο προσκήνιο - Στρατηγικές επενδύσεις 90 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα
13:09
ΚΟΣΜΟΣ