Επισκέπτης σε μουσείο σκόνταψε και προκάλεσε ζημιά σε δοχείο σχήματος κουκουβάγιας
Ανανεώθηκε:
Αρχαίο αντικείμενο υπέστη ζημιές, όταν ένας επισκέπτης σκόνταψε πάνω του στο Ινστιτούτο Τέχνης της Μινεάπολης τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
To δοχείο κρασιού από ορείχαλκο σε σχήμα κουκουβάγιας του 12ου ή 13ου αιώνα πΧ, βρισκόταν στην είσοδο της έκθεσης του Μουσείου «Eternal Offerings: Chinese Ritual Bronzes» (Αιώνιες Προσφορές: Χάλκινα Κινεζικά Τελετουργικά) όταν προκλήθηκε η ζημιά στις 9 Απριλίου, αναφέρει η Star Tribune.
Την περίοδο της κινεζικής δυναστείας Σανγκ (περίπου 1600 -1046 πΧ) οι αριστοκράτες χρησιμοποιούσαν το δοχείο σε τελετουργικές προσφορές για να τιμήσουν τους προγόνους τους.
Εκπρόσωπος του Μουσείου επιβεβαίωσε ότι το δοχείο έχει αφαιρεθεί από την έκθεση για περαιτέρω αξιολόγηση της ζημιάς και συντήρηση.
Οι υπεύθυνοι του Μουσείου ανέφεραν «θα συνεχίσουν να παρακολουθούν και να ενισχύουν τα μέτρα για την πρόληψη ατυχημάτων».
Στη θέση του δοχείου σε σχήμα κουκουβάγιας έχουν τοποθετηθεί χάλκινοι φτερωτοί δράκοι από τον 4ο ή 5ο αιώνα πΧ, οι οποίοι μετακινήθηκαν από τη δεύτερη αίθουσα της έκθεσης.
Εξερευνώντας τη σημασία των αρχαίων κινεζικών αντικειμένων από μπρούντζο στις τελετουργίες η έκθεση ρίχνει νέο φως στις καινοτομίες στα σχήματα και τη διακόσμηση, καθώς και στις προηγμένες τεχνικές χύτευσης τεχνουργημάτων που χρονολογούνται από το 1600 πΧ έως το 220 μΧ.
ΒΟΟΚREADS: Λιλιά Ασαΐν - «Πανόραμα»: Όταν η διαφάνεια γίνεται εφιάλτης και η ιδιωτικότητα έγκλημα
08:50
Μικροβιολόγοι εξηγούν τι συμβαίνει μέσα στο στόμα μας τη στιγμή που τρώμε ζάχαρη
08:45
Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών στις ΗΠΑ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 40 ετών για κακοποίηση πτώματος
08:40
Με 151 νέα οχήματα ενισχύονται οι δασικές υπηρεσίες σύμφωνα με το ΥΠΕΝ - Παρελήφθησαν τα 101 πρώτα
08:35