ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Muted: Αξίζει ή όχι η νέα σειρά του Netflix που σπάει τα ταμεία

Η σειρά είναι δημιουργημένη από τον Aitor Gabilondo (Wrong Side Of The Tracks), το Muted κινείται σκόπιμα ύπουλα και οι χαρακτήρες του κινούνται με εξίσου εσκεμμένους τρόπους photo: Netflix

Τα ανατριχιαστικά ψυχολογικά θρίλερ τείνουν να κινούνται αργά, με ένα σωστό, creepy soundtrack που έχει σχεδιαστεί για να κάνει το κοινό να αισθάνεται συνεχώς ανήσυχο. Αλλά ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τέτοιες σειρές είναι ότι κρατούν το κοινό τους σε απόσταση, καθιστώντας δύσκολη την ενασχόληση με την ιστορία ή τα ψυχολογικά διακυβεύματα.

Αυτό συμβαίνει με το νέο θρίλερ του Netflix από την Ισπανία. Βρισκόμαστε σε ένα παράθυρο διαμερίσματος στο Μπιλμπάο της Ισπανίας. Μια γυναίκα οδηγεί στο δρόμο με ένα ποδήλατο. Πέφτει από το ποδήλατο από το φόβο της γιατί ένα σώμα πέφτει και χτυπά πάνω σε ένα αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, ένα δεύτερο σώμα ακολουθεί.

Και κάπου εκεί αρχίζει η ιστορία μας. Η σειρά είναι απόλυτα ψυχολογική και παίζει με λεπτές ισορροπίες, ο κεντρικός χαρακτήρας είναι μάλλον καλά φτιαγμένος μιας και πολύ δύσκολα καταλαβαίνει κανείς τι παίζεται με την μυστήρια ψυχοσύνθεση του.

Η σειρά είναι δημιουργημένη από τον Aitor Gabilondo (Wrong Side Of The Tracks), το Muted κινείται σκόπιμα ύπουλα και οι χαρακτήρες του κινούνται με εξίσου εσκεμμένους τρόπους. Ενώ δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον Σέρχιο τον δολοφόνο ή γιατί έκανε αυτό που έκανε, ξέρουμε ότι έχει επιλεγεί να σιωπά μπροστά στους περισσότερους ανθρώπους. Ο Gabilondo έχει γράψει τους χαρακτήρες του να έχουν τις ιδιορρυθμίες και τα χαρακτηριστικά ανθρώπων που πονάνε βαθιά.

Σίγουρα η σειρά ξεκινάει πολύ καλά αλλά δεν ξέρουμε αν η ψυχολογική καταστροφή των ηρώων είναι αρκετή για να μας κρατήσει. Μοιάζει κάτι να λείπει από το σενάριο, κάτι πολύ βασικό για τα κίνητρα των χαρακτήρων. Η ατμόσφαιρα είναι εκεί, η παραγωγή είναι καλή, αλλά όμως είχαμε την αίσθηση πως κάτι πολύ θεμελιώδες έλειπε από την ιστορία που θέλει να πει η σειρά.

Καθώς η ιστορία ξεδιπλώνεται αργά αλλά σταθερά οι ήρωες αρχίζουν να δείχνουν τα πραγματικά τους πρόσωπα, κάποια τα έχουμε ήδη όμως μαντέψει και αυτό μας κλείνει λίγο το μάτι και μας αφήνει να καταλάβουμε πως ίσως το σενάριο ήθελε ένα ακόμη twist για να γίνει λίγο πιο δεμένο.

Κάποια στοιχεία της σειράς είναι καλά, οι ερμηνείες είναι όλες εξαιρετικές (αν και θα τις θέλαμε λιγότερο υπερβολικές σε στιγμές), τα χρώματα και η μουσική είναι εξίσου εξαιρετικά, αυτό που ίσως θα έκανε τη σειρά να πάει ακόμη πιο ψηλά θα ήταν λίγο καλύτερο σενάριο.

Την προτείνουμε αλλά με επιφύλαξη για τους λάτρεις του crime series, ίσως αυτοί να την βρούνε λίγο πιο common απ' ότι η ίδια πλασάρεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης