ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στην Κέρκυρα τα γυρίσματα της ταινίας «The Return»

Στην Κέρκυρα τα γυρίσματα της ταινίας «The Return»
Ο Ράλφ Φάινς (Ralph Fiennes) και η Ζυλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) Associated Press (κολάζ)

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας, που σκηνοθετεί ο Ουμπέρτο Παζολίνι, «The Return» στην Κέρκυρα, τα οποία, δε, αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλη Μαΐου.

Η ταινία πραγματεύεται την επιστροφή του Οδυσσέα και πρόκειται για την πρώτη παραγωγή που γυρίζεται διεθνώς με θέμα την Οδύσσεια μετά από πολλές δεκαετίες.

Στη ταινία πρωταγωνιστούν οι Ράλφ Φάινς (Ralph Fiennes) στο ρόλο του Οδυσσέα, στο ρόλο της Πηνελόπης η Ζυλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) και στο ρόλο του Λαέρτη ο Έλληνας ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται με τη συνδρομή του Ionian Islands Film Office της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, των Δήμων Βόρειας Κέρκυρας και Κεντρικής Κέρκυρας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και συμμετέχουν σε αυτά Κερκυραίοι συνεργάτες, τεχνικοί και βοηθητικοί ηθοποιοί, όπως μεταδίδει το corfunews.

Την εκτέλεση παραγωγής, αλλά και τη συμπαραγωγή, έχει αναλάβει η ελληνική εταιρεία παραγωγής Heretic, η οποία έχει ήδη στο ενεργητικό της ένα βραβείο Χρυσού Φοίνικα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ