ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Τζόνι Ντεπ δακρύζει μετά από επτάλεπτο χειροκρότημα στις Κάννες

O Τζόνι Ντεπ δακρύζει μετά από επτάλεπτο χειροκρότημα στις Κάννες
Ο Τζόνι Ντεπ επέστρεψε στη διεθνή σκηνή για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, εμφανιζόμενος στο κόκκινο χαλί της βραδιάς έναρξης του Φεστιβάλ των Καννών. Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Ο Τζόνι Ντεπ φάνηκε δακρυσμένος μετά τη θερμή υποδοχή της ταινίας του στο Φεστιβάλ των Καννών την Τρίτη.

Το βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Variety δείχνει έναν εμφανώς συγκινημένο Ντεπ κατά τη διάρκεια ενός χειροκροτήματος άνω των πέντε λεπτών για την ταινία του, «Jeanne du Barry», στην οποία πρωταγωνιστεί ως ο πρώην βασιλιάς της Γαλλίας Λουδοβίκος XV.

Ήταν το πρώτο κινηματογραφικό έργο του ηθοποιού μετά τη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση από την πρώην σύζυγό του, Amber Heard, το περασμένο καλοκαίρι. Ένα δικαστήριο βρήκε και τους δύο υπεύθυνους για συκοφαντική δυσφήμιση στις αγωγές τους εναντίον του άλλου, αλλά επιδίκασε σημαντικά περισσότερες αποζημιώσεις στον Ντεπ.

Ο Τζόνι Ντεπ επέστρεψε στη διεθνή σκηνή για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, εμφανιζόμενος στο κόκκινο χαλί της βραδιάς έναρξης του Φεστιβάλ των Καννών.

Υπέγραψε αυτόγραφα και τράβηξε selfies με τους θαυμαστές πριν από την πρεμιέρα της Jeanne du Barry, στην οποία υποδύεται τον Λουδοβίκο XV δίπλα στην ηθοποιό και σκηνοθέτη Maïwenn.

Η ταινία απέσπασε πολλά χειροκροτήματα και το κοινό ήταν ενθουσιασμένο.

Ο Ντεπ φέρεται να έγινε συναισθηματικός με την αντίδραση του κοινού, αλλά οι κριτικοί ήταν πιο χλιαροί στην αξιολόγηση της ταινίας.

Η γαλλόφωνη ταινία αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας - την οποία υποδύεται η Maïwenn - που γεννήθηκε στη φτώχεια και γίνεται η τελευταία ερωμένη του Γάλλου βασιλιά.

Η γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία και πρωταγωνίστρια της Maïwenn και με έναν γαλλόφωνο Depp, είναι η πρώτη ταινία του ηθοποιού μετά από τρία χρόνια.

Μέρος του επιχειρήματος του Ντεπ στη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση του 2022 ήταν ότι είχε χάσει τη δουλειά του λόγω των ισχυρισμών της Χερντ.

Η Χερντ διατάχθηκε να πληρώσει στον Ντεπ 10 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 9,2 εκατομμύρια ευρώ) ως αποζημίωση, δικαιώνοντας τους ισχυρισμούς του ότι η Χερντ είπε ψέματα ότι ο Ντεπ την κακοποίησε πριν και κατά τη διάρκεια του σύντομου γάμου τους.

Η Χερντ αποζημιώθηκε επίσης με 2 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,85 εκατομμύρια ευρώ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ